Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 19:36

Πετράκος: "Η Περιφέρεια αδιαφορεί για τις ζημιές στην Οιχαλία "

Γράφτηκε από την
Πετράκος: "Η Περιφέρεια αδιαφορεί για τις ζημιές στην Οιχαλία "

«Η Περιφέρεια της Πελοποννήσου αδιαφορεί για την αποκατάσταση των ζημιών στην Οιχαλία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος.

Και αυτό καθώς σημειώνεται πως "όπως προκύπτει από την απάντηση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια μετά από σεισμούς, πλημμύρες, απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφερειακή Ενότητα ή την Περιφέρεια, αφού προηγηθούν οι αυτοψίες στα πληγέντα κτήρια".

Και συνεχίζει αναφέροντας ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υπηρεσία μας έχει ενημερώσει το Δήμο Οιχαλίας με το υπ' αρ.,πρωτ.1521/Α326/07.4.2015 έγγραφό της, ότι προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών από τις προαναφερόμενες πλημμύρες, απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνοδευόμενο από συγκεντρωτικό πίνακα των πορισμάτων των αυτοψιών στα πληγέντα κτήρια. Εως σήμερα δεν έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας τα προαναφερόμενα στοιχεία».

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Πετράκος αναφέρει:

«Είναι προφανής η αδικαιολόγητη καθυστέρηση και απροθυμία της Περιφέρειας να συντάξει το σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού καθώς έως και τις 22/5/2105 δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς το υπουργείο.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για αυτή την αδιαφορία και καθυστέρηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι πολλά, όπως αν η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί τις όποιες καταστροφές στο Δήμο Οιχαλίας ελάσσονος σημασίας και αδιαφορεί, τώρα που οι ζημιές πρέπει να αποκατασταθούν και πρέπει να ενεργοποιηθεί για αυτό παρόλο που η κυβέρνηση όπως είναι εμφανές περιμένει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να πράξει το αυτονόητο.

Οι πολίτες της Μεσσηνίας, ο Δήμος Οιχαλίας και οι φορείς πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για μια ακόμη φορά για το «ενδιαφέρον» του κ. Τατούλη για την περιοχή τους και πρέπει να απαιτήσουν επιτέλους να υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο για την αποκατάσταση των ζημιών».


NEWSLETTER