Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 21:02

Πετράκος: «Η χώρα είναι ήδη χρεοκοπημένη από το 2010»

Πετράκος: «Η χώρα είναι ήδη  χρεοκοπημένη από το 2010»

«Αν οι δανειστές επιμείνουν στις θέσεις τους, η κυβέρνηση θα αποσύρει τους εκπροσώπους της από τα τεχνικά κλιμάκια και το Brussels Group και θα αποσύρει το κείμενο προτάσεων που έστειλε στους δανειστές, επιστρέφοντας με τις προγραμματικές δηλώσεις».

Την πιο πάνω δήλωση έκανε χθες στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι» της Αθήνας ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, μιλώντας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θ. Πετράκος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόσθεσε ωστόσο πως μια τέτοια ενέργεια από την ελληνική κυβέρνηση «δεν σημαίνει ρήξη, αλλά ότι θα πρέπει να βρεθεί η λύση σε πολιτικό επίπεδο», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν αυτό σημαίνει χρεοκοπία δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο» - προσθέτοντας πως «η χώρα είναι ήδη χρεοκοπημένη από το 2010».

Καταλήγοντας η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Μεσσήνιος βουλευτής είπε πως κατά την αποψινή (σ.σ. χθεσινοβραδινή) συζήτηση στη Βουλή, «όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους πιστωτές, οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».