Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 19:09

"'Ερως ο γιος της καταιγίδας" από το Χάρη Λιανό

Γράφτηκε από την
"'Ερως ο γιος της καταιγίδας" από το Χάρη Λιανό

Το δεύτερο βιβλίο του "Ερως ο γιος της καταιγίδας" παρουσίασε για πρώτη φορά στην Αθήνα και κατόπιν στην Καλαμάτα, ο Μεσσήνιος συγγραφέας Χάρης Λιανός, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ "Οψεις του Φανταστικού". 

Ο Χαράλαμπος Λιανός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα όπου και κατοικεί μόνιμα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής – Δικτύων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΤΕΕ Καλαμάτας με ειδικότητα "Υποστήριξη συστημάτων και εφαρμογών υπολογιστών" και από το Ι.Ε.Κ Καλαμάτας στο Τμήμα "Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα". Εργάστηκε ως διοικητικός υπάλληλος σε δημόσιο φορέα, ως ξενοδοχοϋπάλληλος σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και ως υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ. Από μικρή ηλικία είχε πάθος για τη συγγραφή και τα 3 τελευταία χρόνια άρχισε να γράφει μυθιστορήματα, παραμύθια και στίχους. Το 2015 εκδόθηκε «Η Σταχτομπούτα και ο Σπιρτούλης. Μια αγάπη όπως παλιά», το πρώτο του βιβλίο παιδικής - εφηβικής λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις "Συμπαντικές Διαδρομές". Είναι επίσης λάτρης της μαγειρικής και γράφει συνταγές στην ιστοσελίδα που διατηρεί με συνάδελφο του.

Σχετικά με τον "Ερωτα": «Μια ξαφνική καταιγίδα έπληξε την μικρή πόλη, η συγκεκριμένη καταιγίδα είναι ένα από τα πιο σπάνια καιρικά φαινόμενα που κάνει την εμφάνιση της στην ιστορία του πλανήτη, μια καταιγίδα αλλιώτικη από τις άλλες. Είναι από εκείνες τις καταιγίδες που σου αφήνουν την εντύπωση ότι κάτι μαγικό θα συμβεί …». Είναι τα χρώματα του ουρανού που κάνουν την ατμόσφαιρα να μοιάζει περισσότερο μαγική. Χρώματα του Ερωτα όπως το κόκκινο, χρώματα της Αγάπης όπως το ροζ, χρώματα της Ομορφιάς όπως το μπλε, χρώματα της Μελαγχολίας όπως το γκρι, αλλά και χρώματα της Μοναξιάς όπως το μαύρο, είναι μερικά από τα οποία συντροφεύουν τον μικρό ήρωα της ιστορίας μας. Είναι μόνος του στην μέση ενός πάρκου και το φως του φεγγαριού τον περιλούζει από ψηλά και προς το παρόν είναι τα μόνα που του κρατούν συντροφιά. «Ο μικρός Ερως ήταν ένα πολύ όμορφο και καλοσυνάτο αγόρι και από πολύ μικρή ηλικία ξεχώριζε από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Εψαχνε και αναζητούσε πάντα το καλό στους άλλους ανθρώπους και δεν τον ενδιέφερε κάτι άλλο …». Τι σχέση έχει ο χρόνος που κυλά με τις στιγμές που ζουν οι ήρωες της ιστορίας μας; Πώς είναι δυνατόν ένα μωρό να βρίσκεται μονάχο του στην μέση ενός πάρκου; Μήπως απλά το άφησαν και ύστερα οι γονείς του χάθηκαν ως διά μαγείας; Ή απλά ήταν της μοίρας γραφτό να συμβεί για να βρει μια καλύτερη τύχη";

 


NEWSLETTER