Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 21:20

Έξι βιβλία που θα απασχολήσουν ευχάριστα το παιδί

Γράφτηκε από την

Έξι βιβλία που απευθύνονται σε μικρούς αναγνώστες ηλικίας 4-9 ετών και υπόσχονται τις πιο διασκεδαστικές γιορτές, έχουν στόχο να απασχολήσουν ευχάριστα και δημιουργικά το παιδί.

Θα ανάψουν τα φωτάκια τους και θα κολλήσουν στους μικρούς αναγνώστες το μικρόβιο της βιβλιοφιλίας.

Χωρίς κανέναν περιορισμό θα μετακινηθούν σε διάφορους τόπους, εποχές, απολαμβάνοντας την ελευθερία του ταξιδιώτη. Συζητώντας με το παιδί τι του άρεσε στην ιστορία ή ποια θα ήταν η συνέχεια εάν είχε συμβεί κάτι απροσδόκητο στην πλοκή, θα του χαρίσει ένα μεγάλο γιορτινό χαμόγελο και διέξοδο στη φαντασία!

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

 

 

Ο Ροδόλφος απολαμβάνει την ησυχία του αλλά γρήγορα δεν αισθάνεται και πολύ περήφανος για τα κατορθώματά του.

Σπεύδει να καλύψει το «κενό» που δημιουργεί στον εαυτό του.

Βρίσκει το θάρρος να πει την αλήθεια και νιώθει ευτυχισμένος παρέα και πάλι με όλους τους αγαπημένους του.

‘’Όλοι κάνουμε λάθη. Είναι σίγουρα δύσκολο να τα παραδεχτούμε και να ζητήσουμε συγγνώμη, όμως όταν το κάνουμε, τότε οι φίλοι μας μάς αποδέχονται και μας αγαπούν πιο πολύ!’’

 

Ο τεμπέλης τάρανδος

Νάνσυ Τσινιά Ι Εκδόσεις Διάνοια 

Κάθε χρόνο, τον Δεκέμβριο, ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά και τα ζώα του Βόρειου Πόλου έχουν πολλή δουλειά. Τα Χριστούγεννα έρχονται και πρέπει να ετοιμάσουν δώρα για παιδιά σε όλο τον κόσμο. Αλλά φέτος, ένας από τους μικρούς ταράνδου, Rudolf, βαρεθεί ... Δεν θέλει να βοηθήσει.

Γι' αυτό, δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, αποφασίζει να μην πάει στο εργαστήριο του Σάντα, αλλά να περπατήσει και να παίζει στο δάσος.Αλλά τι γίνεται όταν βρίσκει τον εαυτό του χωρίς τους φίλους του; Τι θα μάθει από τη σοφή κουκουβάγια; 

Αναφέρεται στη φιλία, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την αποδοχή.

 

 

 

Μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας,  ο Ηρακλής καταφέρνει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να νιώσει ήρεμος, ανακουφισμένος, χαρούμενος και ο κύκλος της ζωής να συνεχιστεί αδιατάρακτος μακριά από αρνητικά συναισθήματα.  

Πόσο σπουδαίο «φάρμακο» είναι η αγάπη και πόσο μεγάλη η αξία της αγκαλιάς; 

«Μια μέρα, ο μπαμπάς μου μού μίλησε για τον «κύκλο της ζωής» κι από τότε άρχιζα να καταλαβαίνω περισσότερα…»

 

Ο παππούς και η γιαγιά θέλουνε μια αγκαλιά

Αγγελική Μάνου Ι Εκδόσεις Υδροπλάνο

Ο παππούς και η γιαγιά είναι ΑΓΑΠΗ και ΛΑΤΡΕΙΑ για τα παιδιά. Αλλά και τα εγγόνια είναι ΔΥΝΑΜΗ και ΖΩΗ για εκείνους. Η σοφία της λαϊκής ρήσης «Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου» εκφράζει εύστοχα τη δυναμικότητα αυτού του δεσμού, που είναι θεμελιώδης για την υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Τι γίνεται όμως όταν η σχέση αυτή κλονίζεται από τα γηρατειά ή κάποια ασθένεια και πώς μπορούμε να είμαστε ενσυναισθητικοί απέναντι στους ηλικιωμένους;

Μια συγκινητική ιστορία ενός παιδιού που βιώνει την ασθένεια του παππού και της γιαγιάς με τρυφερότητα και μεγαλείο ψυχής... 

 

 

 

Η περιπέτεια απέδειξε περίτρανα τη σημασία της αυτοσυγκράτησης και του αυτοελέγχου.

 

Ο λαίμαργος μονόκερος - “Οι περιπέτειες του Αλεκ”.

Αλέξανδρος Τσινιάς Ι Εκδόσεις Διάνοια 

Ο Άλεκ, ένας μονόκερος που ζει στο μαγεμένο δάσος, είναι πολύ λαίμαργος και δεν μπορεί να αντισταθεί στα ζαχαρωτά που βρίσκει στο Γλυκό Χωριό. Θα καταφέρει να επιστρέψει στο σπίτι του; Ή θα χάσει για πάντα τη φίλη του Κλεό;

 

 

Οι καλές πράξεις δεν γίνονται με σκοπό να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα  όμως για κάποιο λόγο, αν κάνουμε το καλό θα το βρούμε μπροστά μας, σε απρόοπτη στιγμή! Ας μη διστάζουμε να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη και να τους αφουγκραζόμαστε!

 

Ένα παράξενο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Γιολάντα Τσορώνη Γεωργιάδη Ι Εκδόσεις Σαββάλας

Η οικογένεια του λαγού είχε τη φωλιά στον κάμπο. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όμως, η πεδιάδα πλημμύρισε και όσα ζώα έμεναν εκεί ξεσπιτώθηκαν. Ο λαγός αναγκάστηκε να φτιάξει αλλού λαγούμι. Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, βγήκε να βρει κάτι να φάνε. Με τρία αχλάδια στην αγκαλιά γύριζε στη φωλιά του, αλλά, μέχρι να φτάσει, τα έδωσε σε κάποιους που είχαν ανάγκη. Ο λαγός και η οικογένειά του με άδειο στομαχάκι θα έκαναν Πρωτοχρονιά, αν η καλοσύνη δε στόλιζε γι' αυτούς το πιο παράξενο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

 

 

Κάθε μεγάλη επιτυχία απαιτεί κάποιο είδος αγώνα!

 

Ο Αρης και οι Ατρόμητοι Πειρατές

Κλεοπάτρα Διαμαντάρα Ι Εκδόσεις Διάνοια

Ενας κρυμμένος θησαυρός, πειρατές, τέρατα, εξωτικά νησιά...

Το ταξίδι δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πέρασαν από φουρτούνες και πολλές δυσκολίες, κράταγαν στο μυαλό τους το στόχο τους: να βρουν το "Νησί Των Ονείρων" 

Αν νικήσεις τους φόβους μπορείς να πετύχεις ό,τι ονειρεύεσαι!

Ενα παραμύθι για τη φιλία και τη γενναιότητα των μικρών ηρώων!

 

 

 

Οι μισοί λένε πως υπάρχει και οι άλλοι μισοί πως δεν υπάρχει… 

Ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά;  Εσύ τι πιστεύεις;

Κράτησε αυτά που σου λέω και πίστεψέ τα. 

Μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης και της γενναιοδωρίας μέσα από τις πράξεις και το νοιάξιμο για τους άλλους φροντίζοντας να μην απογοητεύσει τα μικρά παιδιά. 

Μάθε στη ζωή σου να πιστεύεις. Κι αν έχει κακοκαιρία; Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος…

Για να δούμε λοιπόν, θα ‘ρθει;

 

Ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά

Μάγδα Κισσούδη Ι Εκδόσεις Γράφημα

Ένα γράμμα της Αγγελικούλας στον Άγιο Βασίλη, με το οποίο τον καλεί στο σπίτι της, γεννά αμέτρητες απορίες στο μυαλό της και αρχίζει να ψάχνει την αλήθεια των Χριστουγέννων.

Μπορεί η κόκκινη στολή του Αϊ-Βασίλη να κρύβει την αλήθεια που ψάχνει η Αγγελικούλα; Γιατί θα μπλέξει σε διαμάχες με τους συμμαθητές της; Τι θα ανακαλύψει και γιατί θα κλονιστεί η σχέση της με την οικογένειά της; Γιατί ο Άγιος Βασίλης δεν μπήκε στο σπίτι από την καμινάδα;

Ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά και ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά; Τελικά, όλες οι απαντήσεις που έψαχνε η Αγγελικούλα υπήρχαν μέσα στην καρδιά της!!!

Μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία, πασπαλισμένη με πολλή αγάπη, που θα γνωρίσει στα παιδιά την αξία της πίστης, της καλοσύνης, της προσφοράς, της πραγματικής φιλίας, αλλά κυρίως τη σπουδαιότητα της οικογένειας.