Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 20:23

Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του Λευτέρη Σταματελόπουλου

Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του Λευτέρη Σταματελόπουλου


Το πρώτο βιβλίο του Καλαματιανού Λευτέρη Σταματελόπουλου κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό με τίτλο “Στη σκιά του φόβου”. Περιέχει ένα θεατρικό με τίτλο "Τα συνηθισμένα ως συνήθως" και ένα σενάριο ταινίας με τίτλο "Τα σαράντα κύματα".

Τα δύο έργα μπήκαν μαζί σε ένα βιβλίο επειδή γράφτηκαν την ίδια περίοδο και κατά κάποιο τρόπο έχουν κοινά χαρακτηριστικά στη θεματολογία τους. Μιλούν και τα δύο για κάποια επικείμενη καταστροφή. Στο θεατρικό έργο κινδυνεύει η ζωή στον πλανήτη, ενώ στο σενάριο της ταινίας, η πόλη που ζουν οι ήρωες μάλλον καίγεται. Η βασική επικοινωνία και η πληροφόρηση των ηρώων και στα δύο έργα γίνεται μέσω των social media. Τα δύο κείμενα έχουν ξεκινήσει να γράφονται λίγο μετά την πρόσφατη οικονομική καταστροφή της χώρας, όπως κάνει γνωστό ο ίδιος ο συγγραφέας. Περιέχουν έντονα αλληγορικά στοιχεία και αποτελούν την προσπάθειά του να απαντήσει, να αμυνθεί και να επιτεθεί στις σύγχρονες οικονομικές αποφάσεις και κοινωνικές αντιλήψεις περί εξουσίας και διακυβέρνησης που έχουν γεννηθεί και "παριστάνουν" τα νέα πρότυπα ζωής, “τα οποία απειλούν να αλλοιώσουν και να καταστρέψουν κάθε συνθήκη και ανθρώπινο δικαίωμα έτσι όπως τα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Δεν δηλώνω οπισθοδρομικός ή συντηρητικός. Δεν αρνούμαι τα εργαλεία του πολιτισμού μου. Το αντίθετο. Χαίρομαι να τα χρησιμοποιώ” (Από την εισαγωγή της έκδοσης).
Η επιμέλεια της έκδοσης ανήκει στον Θεόδωρο Κοκκορογιάννη. Η σχεδιαστική επιμέλεια είναι του Δημήτρη Κανελλόπουλου.
Ο Λευτέρης Σταματελόπουλος γεννήθηκε το 1972. Εχει κάνει σπουδές σκηνοθεσίας κινηματογράφου στην Σχολή Σταυράκου καθώς και Ψυχολογίας στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου. Είναι σκηνοθέτης κινηματογράφου και web designer. Ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα. Το site της έκδοσης είναι το www.stamatelopoulos.gr. Επίσης διατηρεί ως σχεδιαστής το website: www.diadrasi.com.
Το βιβλίο διατίθεται από το βιβλιοπωλείο «Εν Αθήναις» του Αχιλλέα Σίμου, στην οδό Μαυροκορδάτου 9 στην Αθήνα, καθώς και στην Καλαμάτα από το βιβλιοπωλείο “Μακρή”.
Ηλεκτρονικές παραγγελίες από την «Πολιτεία».