Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 20:25

"Ο κλέφτης του θησαυρού του Αλή Πασά" των Π. Σταματελόπουλου και Μ. Ηλιοπούλου

Γράφτηκε από την
"Ο κλέφτης του θησαυρού του Αλή Πασά" των Π. Σταματελόπουλου και Μ. Ηλιοπούλου

Ο Πάνος είναι ένας χαρισματικός νέος που η τύχη τον φέρνει αλυσοδεμένο στα Γιάννενα του Αλή πασά. Η Ροδιώ είναι η πιο ταλαντούχα χορεύτρια στην αυλή του φοβερού βεζίρη της Ηπείρου.

Οι δύο νέοι θα δεθούν μεταξύ τους για πάντα με ένα χρυσό μυστικό. Και η επανάσταση του 1821 αρχίζει... Ομως, σε έναν αγώνα για ελευθερία, δικαιοσύνη και ευημερία για όλους: Τι είναι πολύτιμο και τι ασήμαντο; Τι είναι ηρωικό και τι ανάξιο λόγου; Στη μέση της σύγκρουσης δύο κόσμων, ο Πάνος και η Ροδιώ παίρνουν θέση μάχης ενώ ο κρυμμένος θησαυρός του Αλή πασά τους περιμένει...
Το βιβλίο θα διαβαστεί από τους μαθητές της ΣΤ ΄τάξης των δημοτικών της Ελλάδας, της Κύπρου και των αποδήμων στη Γερμανία, στο πλαίσιο του προγράμματος “Βιβλιοδρομίες 2021” με θεματική ενότητα «1821 - 2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».
Ο Παντελής Σταματελόπουλος γεννήθηκε το 1962 στο Δήμο Πύλου - Νέστορος και ζει στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και εργάζεται στην “T-Press”. Η Μαρία Ηλιοπούλου γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και κατάγεται από τη Μεσσηνία. Είναι δημοσιογράφος.
Από τις Εκδόσεις “Κέδρος”.


NEWSLETTER