Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 18:07

Τρία βιβλία για ηλικίες 5+ από τις εκδόσεις Σαΐτη

Γράφτηκε από την
Τρία βιβλία για ηλικίες 5+ από τις εκδόσεις Σαΐτη

 

"Τα βιβλία είναι σπουδαία δώρα γιατί κρύβουν ολόκληρους κόσμους".

Ναι, ένα βιβλίο μπορεί να ανήκει στα δώρα του Πάσχα! «Ο φίλος μου ο Άλφι» του Γιώργου Μπουμπούση, ο «Ερρίκος και το χοροπηδηχτό δωμάτιο» της Σταματικής Κουτσογιαννοπούλου και «Το αμπέλι της αγάπης και το άτακτο τσαμπί» από την Μαρία & την Πηνελόπη Μωραΐτου των εκδόσεων Σαΐτη θα κρατήσουν καλή συντροφιά στα παιδιά και θα τα απασχολήσουν ευχάριστα και εποικοδομητικά.

Η σειρά «Ιστορίες με τη Γιαγιά Παράδοση» είναι ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για δασκάλους, γονείς, παιδαγωγούς και κατηχητές.

 

«Ο φίλος μου ο Άλφι» 


Ο Άλφι είναι σούπερ ήρωας! Δίνει θάρρος και βοηθά σε όλα τον μικρό του φίλο. Οι δυο τους κάνουν τα πάντα μαζί. Η κάθε τους μέρα είναι χαρούμενη και ξεχωριστή. Όμως, έρχεται η στιγμή που τον χρειάζονται κι αλλού. Ο Άλφι πρέπει να φύγει και ο μικρός του φίλος να καταφέρει να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς εκείνον.
Μια αισιόδοξη και τρυφερή ιστορία που βοηθά το παιδί να αναγνωρίσει την υπερδύναμη που κρύβει μέσα του και το κάνει διαφορετικό αλλά συνάμα μοναδικό υπερήρωα!



«Ερρίκος και το χοροπηδηχτό δωμάτιο» 


Ο Ερρίκος αρνείται να καθαρίσει το δωμάτιό του και να ακούσει τις συμβουλές της οικογένειάς του. Όμως, ξαφνικά, το δωμάτιό του υιοθετεί τη συμπεριφορά του και σαν ελατήριο πηδά. Τότε, ο Ερρίκος ψάχνει να βρει μια λύση…
Μια αστεία έμμετρη ιστορία της νέας μας σειράς «Ιστορίες με ρυθμό» για την καθαριότητα, τους κανόνες υγιεινής και συμπεριφοράς που βελτιώνουν τη ζωή μας και δημιουργούν ένα αρμονικό και ευχάριστο περιβάλλον, για να απολαμβάνουμε την καθημερινότητα με τους αγαπημένους μας.

«Το αμπέλι της αγάπης και το άτακτο τσαμπί» 

Είµαι ο Τσαµπάκης, ένα παιχνιδιάρικο σταφύλι. Ελάτε στην παρέα µας, παιδιά! Μέσα από τις απίθανες σκανδαλιές, αλλά και τα παθήµατά µου, θα µάθουµε όλα τα µυστικά για το σταφύλι και το κρασί! Γιατί το σταφύλι είναι ο βασιλιάς των φρούτων; Ποια είναι τα µυστικά του αµπελουργού; Πώς γίνεται το σταφύλι κρασί; Τι είναι ο τρύγος; Ποιες παροιµίες, ήθη και έθιµα µιλούν γι’ αυτό;
Θα ταξιδέψουµε στην πόλη Κανά της Γαλιλαίας για το πρώτο θαύµα του Χριστού µα και στα Ιεροσόλυµα, στον Μυστικό Δείπνο, για να καταλάβουµε πόσο σηµαντικό είναι το κρασί στη θρησκεία µας.
Ελάτε, λοιπόν! Η Γιαγιά Παράδοση αρχίζει το παραµύθι!

Άλλα έργα τους που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Σαίτη: Το Έπος του 1940 – 25η Μαρτίου 1821 – Η περιπέτεια μιας λαμπάδας – Δύο σταγόνες νερού σε απίθανες περιπέτειες

 


NEWSLETTER