Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 10:32

"Στον ίσκιο του βουνού". Συλλογή παραμυθιών του Χρήστου Φυλαχτού

Γράφτηκε από την
"Στον ίσκιο του βουνού". Συλλογή παραμυθιών του Χρήστου Φυλαχτού

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη Εκδόσεις Α.Ε.


Οι αναγνώστες παραμυθιών έχουν την ευκαιρία να απεγκλωβιστούν από την καθημερινότητα και να ζήσουν όχι μια αλλά εκατοντάδες ζωές.


Εξι λαογραφικά παραμύθια με τη γοητεία των κρυμμένων θησαυρών που έβγαζε η γιαγιά από το σεντούκι των αναμνήσεων, για να ντύσει τη ζωή μας στα γιορτινά!
Ενα εισιτήριο απόδρασης σε χρόνους αλλοτινούς... σε τόπους μαγικούς...
Ο συγγραφέας-παραμυθάς Φυλαχτός, γαλουχημένος κι ο ίδιος με τους χτύπους της καρδιάς του Χολομώντα, αναβιώνει -με σεβασμό και ευαισθησία- την ατμόσφαιρα της παράδοσης του τόπου και χτίζει γέφυρες με τα σημερινά βιώματα των παιδιών μας.
Το φυσικό και το υπερφυσικό στοιχείο, οι άνθρωποι του μόχθου και τα ξωτικά, συνυπάρχουν, συγκροτούνται και αλληλοεπιδρούν μ' ένα τρόπο δυναμικό και μας ανοίγουν ένα παράθυρο γνωριμίας με τις κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες των προγόνων μας.
Αξίζει να τους γνωρίσουμε...

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Της Γερακίνας το πηγάδι" του Χρήστου Αθ. Φυλαχτού

 Χρήστος Φυλαχτός: Η "Μανιώ" και ως θεατρικό

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χρήστος Φυλαχτός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Παλαιόχωρα Χαλκιδικής σπούδασε στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και εργάζεται ως δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου Ζερβοχωρίων. Αρθρογραφεί από το 1992 σε λαογραφικά, ενημερωτικά και πολιτιστικά έντυπα, καθώς και σε τοπικές εφημερίδες. Έχει εκδώσει τα θεατρικά: “Ο Λεοντόκαρδος Μακεδονομάχος Γιαγλής”, “Στου Τσαμ’ τα χρόνια” και “Απ’ το Χολομώντα στον Σαγγάριο” και “Καπετάν Χάψας το Λιοντάρι της Χαλκιδικής” καιH Γερακίνα και το πηγάδι”, τα παραμύθια: “Μανιώ η Γαλατσάνα και “Της Γερακίνας το πηγάδι”, τη συνοπτική ιστορία για τα 200 χρόνια της επανάστασης στη Χαλκιδική, με τίτλο: “Το επαναστατικό κίνημα του 1821 στη Χαλκιδική”.


NEWSLETTER