Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 10:20

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Ερικας Αθανασίου "Θαμμένα λόγια"

Γράφτηκε από την
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Ερικας Αθανασίου "Θαμμένα λόγια"

 

Μια αληθινή ιστορία εγκλήματος, ένας άνισος αγώνας επιβίωσης πίσω από κλειστές πόρτες Κάποιες ιστορίες είναι δύσκολο να ειπωθούν. Μέχρι να γίνει η αρχή…


Απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ, πάντα κατέστρεφα τις ευκαιρίες που μου δίνονταν. Δεν ξέρω ακόμα αν έφταιγα εγώ γι’ αυτό ή ήμουν θύμα των περιστάσεων. Ίσως, αν μπορέσω να διηγηθώ κάποτε ολόκληρη την ιστορία μου, να μπορέσω να καταλάβω τι έφταιξε. Βέβαια, θα είναι πλέον αργά. Ελάχιστα πριν από το πολύ αργά. Οι ευκαιρίες έφυγαν και δεν άφησαν τίποτα πίσω. Ίσως όμως αυτή να είναι η πραγματική ευκαιρία μου. Να γίνω ηρωίδα. Με την εξιστόρησή μου να καταφέρω να συγκινήσω ανθρώπους που δεν ξέρω. Να εκδικηθώ ανθρώπους που ξέρω. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πω τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Να αλλάξω τόσο ανεπαίσθητα τοποθεσίες και ονόματα, που να μην αφήσω καμία αμφιβολία ως προς αυτό για το οποίο μιλάω κι εκείνους στους οποίους αναφέρομαι.

Από τις εκδόσεις "Βell"

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Έρικα Αθανασίου σπούδασε οικονομικά αλλά από νωρίς ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Σχολείο για το επάγγελμα αποτέλεσε η βραχύχρονη διαμονή της στην Καλαμάτα, πόλη της μητέρας της, όπου εργάστηκε σε διάφορα μέσα, μεταξύ των οποίων και στην εφημερίδα «Ελευθερία». Σήμερα, διατηρεί με τον σύζυγό της την επιχείρηση των εκδόσεων «Κηφισιά», εργάζεται ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενώ μετά από ένα μεταπτυχιακό στα οπτικοακουστικά μέσα, συνεργάζεται με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο τμήμα του βίντεο. Η κύρια αγάπη της παραμένει η μυθοπλασία.

 

Δείτε ακόμα
Ερικα Αθανασίου: ''Ο κόσμος της λογοτεχνίας είναι εξίσου συναρπαστικός με τις ιστορίες που γεννιούνται από αυτήν''.

 


NEWSLETTER