Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 21:53

Κώστας Κοτσανάς: «Ο Χας και η Ταγκ: Το AvRiO μας καλεί – Ταξίδι στην αρχαία ελληνική τεχνολογία»

Γράφτηκε από την


Το ολοκαίνουριο κόμικ των εκδόσεων "Υδροπλάνο" σε συνεργασία με το Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, υπόσχεται να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!


Την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου έχει κάνει ο κ. Κώστας Κοτσανάς, εμπνευστής και ιδρυτής των ομώνυμων Μουσείων Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην έρευνα και την μελέτη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και ειδικότερα στο πεδίο της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας. Όλα τα σκίτσα και οι περιγραφές των αρχαίων ελληνικών εφευρέσεων που παρουσιάζονται στο βιβλίο βασίστηκαν στα πρωτότυπα σχέδια, φωτογραφίες και κείμενα εκθεμάτων του Mουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά αλλά και ενήλικες, κάνοντας τη γνωριμία με την συναρπαστική Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική από ποτέ!
Πώς χτίστηκε ο Παρθενώνας; Με ποιον τρόπο ξυπνούσε ο Πλάτωνας; Τι εύρηκε ο Αρχιμήδης; Ποια ήταν τα μυστικά του Πυθαγόρα; Έφτιαξε ο Φίλωνας… ρομπότ και ο Κτησίβιος… μουσικό καθρέφτη; Εφηύρε ο Ήρωνας την πρώτη… ατμομηχανή; Είχαν, στ’ αλήθεια, οι αρχαίοι Έλληνες… ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ; Ελάτε μαζί μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο να το ανακαλύψουμε!
Παρέα με τον Χας και την Ταγκ, θα γνωρίσουμε από κοντά τους σπουδαίους αρχαίους Έλληνες εφευρέτες και τις μοναδικές εφευρέσεις τους.