Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 16:24

"Οταν ο Αβελ θα σκότωνε τον Κάιν" του Αγγελου Λάππα

Γράφτηκε από την
"Οταν ο Αβελ θα σκότωνε τον Κάιν" του Αγγελου Λάππα

Η παρουσίαση του βιβλίου «Οταν ο Αβελ θα σκότωνε τον Κάιν» του φιλόλογου Αγγελου Λάππα θα γίνει σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 7.30 μ.μ.

 

Την παρουσίαση θα συντονίσει η φιλόλογος Αντωνία Παυλάκου και για το βιβλίο θα μιλήσει η Μαρία Τσαγκαράκη πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας. Σχολιαστής των κομματιών που αφορούν τη Μεσσηνία θα είναι ο λογοτέχνης Κώστας Ζωτόπουλος.

 

Υπόθεση: μια οικογένεια, το ζευγάρι και ο γιος τους επιστρέφουν για εγκατάστασή τους στον τόπο τους, τη Μεσσηνία. Το ταξίδι, η περιπέτεια της επιστροφής τους, γίνεται ένα οδοιπορικό στη Μεσσηνία, στο παρόν και το παρελθόν της. Ετσι, πίσω από τους πρωταγωνιστές - ήρωες της ιστορίας, σε ένα δεύτερο και παράλληλο επίπεδο, πρωταγωνιστής είναι η Μεσσηνία. Μια περιήγηση σε έναν πλούσιο, γοητευτικό τόπο, σε έναν παράδεισο, σε έναν τόπο που παντού δίπλα στις ομορφιές του συναντάς το παρελθόν του πλούσιο και αυτό, μια ιστορία πολυκύμαντη, μακραίωνη. Ενα παρελθόν φορτωμένο - για μας τους Μεσσήνιους πρώτιστα - πόνο και ελπίδα, αγάπη και νοσταλγία. Είναι έτσι γιατί μέσα στο παρόν και στο παρελθόν του τόπου μας, της γης που μας γέννησε, της Μεσσηνίας, νιώθουμε κομμάτια της δικής μας ο καθένας ιστορίας. Είναι το αποτύπωμα που αφήνει στον καθένα η γενέθλια γη και τον δένει αναπόσπαστα μαζί της. Αλλά και ο αναγνώστης του έργου που δεν ξέρει τη Μεσσηνία, διαβάζοντας το βιβλίο μαζί με την περιπέτεια των ηρώων χαίρεται τις ομορφιές της και κομμάτια ενδιαφέροντα από την ιστορία της, γνωρίζει τελικά το πρόσωπο ενός ενδιαφέροντα τόπου που θα ήθελε πολύ να επισκεφθεί, να τον γνωρίσει και να τον απολαύσει.


NEWSLETTER