Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 10:40

«Η μάσκα» - Νέο κοινωνικό μυθιστόρημα από τις εκδόσεις "Πνοή"

Των Γρηγόρη Αυδίκου – Σπύρου Παπαλέξη


Ο Νίκος ζει στο Χαλάνδρι και εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός. Η καθημερινότητά του όμως τον πνίγει. Ένα βράδυ θα παρακολουθήσει ένα θεατρικό έργο που θα τον επηρεάσει βαθιά και θα τον βάλει σε σκέψεις για το ποιος πραγματικά είναι και τι θέλει από τη ζωή του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα στοιχείο από το παρελθόν θα τον κινητοποιήσει ακόμα περισσότερο και θα έρθει αντιμέτωπος με σύνθετες ή ακόμα και επικίνδυνες καταστάσεις. Θα καταφέρει να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το προσωπικό του ταξίδι αυτογνωσίας; Τι θέση έχει ο έρωτας στο ταξίδι αυτό; Τι θέση έχουν τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα που βλέπει γύρω του; Είμαστε άραγε ένα σύνολο ρόλων που παίζουμε κάθε μέρα στη ζωή μας ή υπάρχει ένας πυρήνας στον οποίο πραγματικά αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας;
«Η Μάσκα» είναι ένα βιβλίο που μιλά για ένα προσωπικό ταξίδι αυτογνωσίας, μέσα από το οποίο αναδύονται ψυχολογικά, κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά ζητήματα.


Βιογραφικό συγγραφέων

Ο Γρηγόρης Αυδίκος γεννήθηκε το 1983 στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, και συνέχισε τις σπουδές του στο Hull της Αγγλίας. Έχει εργαστεί ως δικηγόρος, ενώ σήμερα είναι μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Τελευταία ζει στο Στρασβούργο και εργάζεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Έχει γράψει τέσσερα νομικά βιβλία. Το παρόν μυθιστόρημα είναι η πρώτη του απόπειρα να εκφραστεί γραπτώς σε μια πιο ελεύθερη φόρμα.

Ο Σπύρος Παπαλέξης είναι δικηγόρος και ζει στο Χαλάνδρι μαζί με τη σύζυγό του, Μαργιάννα, και τον Δημήτρη, τον μικρό τους γιο. Του αρέσουν τα ταξίδια και προσπαθεί να ζει περισσότερες ζωές απ’ όσες δικαιούται. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί η τριλογία ηρωικής φαντασίας «Έντγκαρ Χέβενσκαρ» από τις Εκδόσεις Ελκυστής και τέσσερα διηγήματά του σε ισάριθμες συλλογές διηγημάτων: «Συνειδητοποιώ: Το Όνειρο που Μιλούσε», στη συλλογή Νιώθω των Εκδόσεων Ελκυστής και τα «Βραδιά Προσαρμογής», «Η Μοιραία Κοιμωμένη» και «Πετρωμένες Σκιές», στις συλλογές «Once Upon a Horror Time», «And they Lived Happily Ever After?» και «Τhere Once Was a Myth» του λογοτεχνικού blog Moonlight Tales αντιστοίχως.


Πληροφορίες έκδοσης: Συγγραφέας: Γρηγόρης Αυδίκος – Σπύρος Παπαλέξης