Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 15:50

Γιορτή στο Μοναστήρι Σιδερόπορτας

Γράφτηκε από την
Γιορτή στο Μοναστήρι Σιδερόπορτας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της Απόδοσης της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου στο εξαιρετικό μεταβυζαντινό μνημείο της Ιεράς Μονής Σιδηρόπορτας τις πρωινές ώρες και στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και η Τοπική Κοινότητα Καρβελίου. Το βράδυ συνεχίστηκε το γλέντι στην Πλατεία του χωριού, όπου μαζεύτηκε πλήθος κόσμου από ντόπιους και επισκέπτες.

Τα χορευτικά ξεσήκωσαν θύελλα ενθουσιασμού τόσο με την καταπληκτική απόδοση των χορών, όσο και με τα παραδοσιακά τραγούδια που έπαιζε η ζωντανή ορχήστρα. Λίγοι στην αρχή έδωσαν το έναυσμα για να συνεχίσει ο χορός  από το πλήθος των παρισταμένων, που κράτησε, με αμείωτο κέφι, μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και περισσότερος κόσμος, όλο και περισσότερη νεολαία τιμά φέτος τα παραδοσιακά πανηγύρια … σαν να άναψαν μέσα μας μια σπίθα και φούντωσε η νοσταλγία, ώστε όλοι να πηγαίνουμε το καλοκαίρι στα χωριά μας για να ζήσουμε από κοντά το γνήσιο, αυθεντικό, παραδοσιακό πανηγύρι και να δώσουμε πνοή στα πανέμορφα χωριά του Δήμου μας.

Από τη "Φάρις"


NEWSLETTER