Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 07:53

Πλήθος κόσμου στην έκθεση «Αρτος - Οίνος - Ελαιον»

Ολοκληρώθηκε χθες στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων η 5η έκθεση «Αρτος - Οίνος - Ελαιον», την οποία διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας.

Φέτος στην έκθεση συμμετείχαν 28 εκθέτες από τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Αργολίδα και την Ηλεία. Τις πύλες της άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής ενώ τα εγκαίνια έγιναν προχθές, Σάββατο βράδυ.

Σκοπός της έκθεσης είναι η προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών και άλλων τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας, της περιοχής της και ευρύτερα της Πελοποννήσου αλλά και η ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεων του τόπου. Στο πλαίσιό της διοργανώθηκαν εκδηλώσεις που σκοπό είχαν να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και έκθεση τοπικών προϊόντων.

Μάλιστα, φέτος δόθηκε έμφαση στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, στη βάση παραδοσιακών συνταγών, που παρουσιάστηκαν στο κοινό. Στα εγκαίνια που έγιναν το Σάββατο, την κορδέλα έκοψε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Επίσης, παραβρέθηκαν η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Δημήτρης Βεργόπουλος και Ανδρέας Καραγιάννης, οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης και της ελάσσονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας και δημοτικοί σύμβουλοι. 

Χθες το βράδυ, στη γιορτή λήξης συμμετείχαν 15 Σύλλογοι Γυναικών από διάφορα σημεία της Μεσσηνίας, τα μέλη των οποίων έφτιαξαν παραδοσιακές συνταγές και διάφορα τοπικά εδέσματα. Επίσης, η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο δημοτικό τραγούδι και ακόμη, έγινε προβολή ασπρόμαυρων φωτογραφιών με αγροτικά θέματα από τις δεκαετίες του ΄50, του ΄60 και του ΄70. Ενώ όλες τις ημέρες υπήρχαν 150 φωτογραφίες τοποθετημένες σε πινακίδες, που απεικόνιζαν αγροτικά θέματα της Μεσσηνίας από τις παλιότερες εποχές.