Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 16:24

Συναυλία Καβάκου για φιλανθρωπικό σκοπό στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Συναυλία με το Λεωνίδα Καβάκο, μαέστρο και σολίστ και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), με τίτλο "Μια ευτυχής συγκυρία", πραγματοποιείται μεθαύριο Παρασκευή, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στις 8.30 το βράδυ.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση οργανώνεται για φιλανθρωπικό σκοπό. Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης σημείωσε ότι είναι μια ιστορική στιγμή για την Κρατική Ορχήστυρα Αθηνών και για το Λ. Καβάκο, καθώς για πρώτη φορά ο Λ. Καβάκος συνεργάζεται ως μαέστρος με την ορχήστρα.

Ενημέρωσε πως η συναυλία γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό και τα έσοδα θα διατεθούν σ’ ένα φορέα της Καλαμάτας, που θα ανακοινωθεί αργότερα. «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για την πόλη μας η δεύτερη επίσκεψη σε τόσο κοντινό χρονικό διάστημα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και η επίσκεψη Καβάκου», επεσήμανε ο Στ. Γυφτάκης.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τη Συμφωνία του Λιντς και τη Δεύτερη Συμφωνία του Μότσαρτ, καθώς και διπλό κοντσέρτο για δύο βιολιά του Μπαχ, με τους Λ. Καβάκο (το κοινό θα τον απολαύσει και ως σολίστα) και το Ρόμαν Σίμοβιτς, εξάρχοντα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου παρατήρησε ότι Καβάκος, Σίμοβιτς και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και η τιμή είναι μία και ενιαία, 30 ευρώ, λόγω του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της συναυλίας.