Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 09:53

Εγκαινιάζεται σήμερα η «Αρτος - Οίνος - Ελαιον» (φωτογραφίες)

Εγκαινιάζεται σήμερα η «Αρτος - Οίνος - Ελαιον» (φωτογραφίες)

 

Εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 το βράδυ, η 6η έκθεση αγροτικών και τοπικών προϊόντων "Αρτος - Οίνος - Ελαιον", που ξεκίνησε χθες στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Στην έκθεση συμμετέχουν 35 εκθέτες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, την Αττική και την Κρήτη.

“Οι επισκέπτες θα περάσουν από την πιο ωραία αγροτική έκθεση”, υποσχέθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Ο διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Λιοντήρης παρατήρησε ότι η έκθεση προβάλλει τα τοπικά αγροτικά προϊόντα και ο κόσμος θα γνωρίσει τα προϊόντα της δικής του γης, θα μάθει για την πορεία τους από το χωράφι στη μεταποίηση και την κατανάλωση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος ανέφερε ότι η έκθεση είναι ανοιχτή από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και παρατήρησε πως έγινε μεγάλος αγώνας για να στηθεί.

Ο Νίκος Κισκήρας, από τους πρωτεργάτες της ιδέας της γιορτής, ενημέρωσε για το πρόγραμμα και στάθηκε στο βράδυ της Κυριακής που 15 σύλλογοι της Μεσσηνίας, από τη Μάνη μέχρι την Κυπαρισσία θα παρουσιάσουν τοπικά εδέσματα.

Να αναφέρουμε ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τρόφιμα, ποτά και φυσικά καλλυντικά. Στο χώρο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές γευσιγνωσίες ελαιολάδου σήμερα και αύριο, από τις 20.30 έως τις 22.30, στο περίπτερο του Σχολείου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου.