Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 15:42

"Γυάλινος κόσμος" του Τ. Ουίλιαμς από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Το έργο του Τ. Ουίλιαμς ''Γυάλινος κόσμος'' θα παρουσιάσει στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής το ΜΕΘ στις 24, 25, 26 Νοεμβρίου, η Μικρή Σκηνή της ομάδας. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν το διάστημα 1 – 3 Δεκεμβρίου στις 9.30 μ.μ. και η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ. Το έργο αφορά τη σχέση παιδιών – γονέων. 

Το ΜΕΘ διανύει το 40ό έτος συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά πράγματα της Μεσσηνίας και το γιορτάζει την Κυριακή στις 6.30 μ.μ. με εκδήλωση στα γραφεία του στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Εκεί θα γίνουν: παρουσίαση του βιβλίου του νέου συγγραφέα Ξενοφώντα Φουρναράκου με τίτλο ''Εγχειρίδιο ελεύθερης σκέψης'' (ομιλητές: Σταύρος Τσαγκαράκης καθηγητής φιλολογίας, συγγραφέας, Κώστας Γαζούλης δημοσιογράφος, Νίκος Σταυρόπουλος ιατρός, συγγραφέας, μέλος του Δ.Σ. του ΜΕΘ). Στη συνέχεια, ακολουθούν ομιλίες με θέμα “ΜΕΘ 40 χρόνια θέατρο, 40 χρόνια πολιτισμός. Μια πορεία που ξεκίνησε από μακριά με στόχο να πάει ακόμη μακρύτερα” με τους: Θανάση Παντέ δημοσιογράφο, συγγραφέα, Θεόδωρο Σινάνη  ιστορικό πρόεδρο του ΜΕΘ. Η εκδήλωση αποτελεί τμήμα της εκστρατείας για την δυνατότητα πρόσβασης στο Κάστρο της Καλαμάτας σε όλους. 

 

4Ο ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΘ   

 Με αφορμή τη γιορτή, ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος Θεόδωρος Σινάνης δίνει το δικό του μήνυμα: “Σαραντάρη μου, παλικάρι μου, Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, μπροστά μου έχω ό,τι κουβαλάς 40 χρόνια τώρα. Στα μάτια μου μπροστά χιλιάδες εικόνες από τα πρώτα σου βήματα, σαν ουράνιος θόλος γεμάτος από φωτογραφίες σου. Σε κανακέψαμε όλοι, γιατί περιμέναμε από σένα και περιμένουμε ακόμη πολλά από εσένα. Σε κανακέψαμε όλα τα ιδρυτικά μέλη και άλλα ακόμη μέλη, φίλοι σου και εκατοντάδες κόσμος της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, κάναμε ο καθένας ότι μπορούσε για να γίνεις παλικάρι. Οι δρόμοι σου δεν ήταν πάντα στρωμένοι με λουλούδια, είχαν και ζιζάνια, όμως εσύ με το παλικαρίσιο σου παστρικό βήμα εξαφάνισες τα αγκάθια και έστρωσες το δικό σου δρόμο. Θυμάμαι ρε παλίκαρε να σου μαθαίνουν τα πρώτα βήματα ο Κώστας ο Γκέκας στην αρχή και μετά ένας που αν τον είχα τώρα μπροστά μου θα τον ονόμαζα πατέρα σου! Ο Νότης ο Περγιάλης, που είχε κανακέψει και άλλες προσπάθειες ερασιτεχνικές με το σπαθί του (το χαμόγελό του ήταν το σπαθί του) πήρε την καθοδήγησή σου. Και ο κόσμος από κοντά, πιο πολλοί κάθε φορά, συνόδευε τα βήματά σου. Εγώ σε καμάρωνα και σε καμαρώνω και μην ακούς αν σου λένε πως έκανα τούτο, έκανα τ΄ άλλο για σένα. Εγώ δεν έκανα τίποτα περισσότερο για σένα απ΄ αυτό που είχα υποσχεθεί πως θα κάνω στην πρώτη μας επαφή πριν γεννηθείς. Και είχα τάξει πως θα είμαι στη δούλεψη σου, αγόρι μου, για να προκόψεις. Τούτη τη χρονιά 40άρη μου έχω μεγάλη χαρά. Σε λίγες μέρες θα έχουμε την πρεμιέρα του πρώτου από τα 3 έργα που έχουμε αποφασίσει. Την πρεμιέρα του ¨Γυάλινου κόσμου¨ του Τένεσι Ουίλιαμς που θα δοθεί στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ακολούθως Σάββατο και Κυριακή. Το έργο διαμάντι πολλών καρατίων. Στην πρεμιέρα του ¨Γυάλινου¨, στα 40χρόνα σου γενέθλια να δεις κόσμος που θα μαζευτεί να χειροκροτήσει εσένα παλικάρι μου και το υπέροχο έργο σου. Εγώ μαζί με άλλους εργάτες του ΜΕΘ θα υποδεχόμαστε τον κόσμο στη σκάλα του θεάτρου της Φιλαρμονικής και θα μας βλέπουν να καθαρίζουμε την αίθουσα, όπως τότε που ήσουν ένα βρέφος και εμείς ανοίγαμε το δρόμο σου. Και όταν θα πέφτει το χειροκρότημα, εγώ θα σου κλείνω το μάτι για να μη βλέπουν τη συγκίνηση μου. Σε φιλώ 40άρη μου. Ο φίλος σου, εργάτης του ΜΕΘ”. Θεόδωρος Σινάνης - ιστορικός πρόεδρος του ΜΕΘ (για χατήρι σου βρε)...