Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 07:54

Σήμερα τα εγκαίνια του “Μαγικού Σταθμού” στην Καλαμάτα (βίντεο)

Σήμερα τα εγκαίνια του “Μαγικού Σταθμού” στην Καλαμάτα (βίντεο)

Ενας κόσμος παραμυθιού, ένας μαγικός κόσμος, αποκαλύπτεται και επίσημα σήμερα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στην Καλαμάτα, στον σιδηροδρομικό σταθμό της οποίας θα γίνουν τα εγκαίνια του... “Μαγικού Σταθμού”, ενός χώρου για παιδιά, αλλά και για... μεγάλους που θέλουν να νιώσουν και πάλι παιδιά.

Ενός χώρου που ξεκίνησε να λειτουργεί από χθες Παρασκευή μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2018, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Σε 30.000 εκτιμούν τους επισκέπτες του χώρου καθ’ όλο το διάστημα λειτουργίας του, όπως δήλωσε χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο “Rex”, η Μαγδαλένα Κατσιμίγα, υπεύθυνη διοργάνωσης καλλιτεχνικού προγράμματος και επικοινωνίας του “Μαγικού Σταθμού’, τονίζοντας ότι “επιδίωξή μας είναι να δώσουμε στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μια δόση αισιοδοξίας και τόνωσης του ηθικού, αλλά και μια αφορμή για χαμόγελα και γιορτινή διάθεση την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς”.

Από τον “Μαγικό Σταθμό” δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αγιος Βασίλης, ο οποίος θα υποδέχεται και φέτος τους μικρούς του φίλους, θα φωτογραφίζεται μαζί τους και θα προετοιμάζει τα δώρα τους.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του “Μαγικού Σταθμού”, σύμφωνα με την Μ. Κατσιμίγα -που ευχαρίστησε τον Δήμο Καλαμάτας και συντελεστές των δρωμένων που θα παρουσιάζονται στον συγκεκριμένο χώρο- περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια με παραδοσιακά κάλαντα από όλο τον κόσμο, καθημερινά θεατρικά και μουσικά δρώμενα, διαδραστικά και παραμυθένια εργαστήρια, παιχνίδια με δράση, πάρτι με dj, καραόκε, Καραγκιόζη, συναυλίες, ένα μεγάλο λούνα παρκ, παγοδρόμιο, τρενάκια περιήγησης, καρουζέλ, όλα στολισμένα και κατάφωτα. Ο χώρος θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες θα ανοίγει μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 10 το πρωί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα αυτού του Σαββατοκύριακου, 9 και 10 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει:

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου: 11.30 π.μ. - 5 μ.μ. ανοιχτός ο χώρος του Μαγικού Χωριού, με διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια, ο ταχυδρόμος του Αϊ-Βασίλη θα πάρει τα γράμματα, colour Christmas painting, ξενάγηση στο εργαστήρι του Αγιου Βασίλη. 5 με 6 μ.μ. Αφήγηση του παραμυθιού του Κάρολ Λούις “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”. 6 με  6.30 μ.μ. Εγκαίνια του “Μαγικού Σταθμού”. 7.30 με 11 μ.μ. ζωντανή ροκ μουσική από τον Stelios MC.

Αύριο Κυριακή 10 Δεκεμβρίου: 11.30 π.μ  με 4 μ.μ. θεατρικά παιχνίδια, ανοιχτός χώρος για ατελείωτα παιχνίδια, εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη, colour Christmas painting, λούνα παρκ, καρουζέλ, παγοδρόμιο, τρενάκια. 5 με 6 μ.μ. Αφήγηση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά “Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα Χριστούγεννα”. 6 με 11 μ.μ. “Sunday Christmas party” με μουσική από τον dj Bakeas Ilias more than just music και χορογραφίες από τη Σχολή Χορού “Vive Bailando” της Μαρίας Σκαφιδά.