Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 12:46

Καλαμάτα: “Θα σε πάρει ο δρόμος” στο Θέατρο “Νηπιαγωγείο”

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: “Θα σε πάρει ο δρόμος” στο Θέατρο “Νηπιαγωγείο”

 

Την παράσταση του Σάκη Σερέφα “Θα σε πάρει ο δρόμος” υποδέχεται το Θέατρο “Νηπιαγωγείο” από την Αθήνα, σε σκηνοθεσία Στέλλας Σερέφογλου, για μια μόνο παράσταση την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ..

Δέκα ιστορίες ανθρώπων έρχονται σε... μετωπική σύγκρουση με τη ζωή, με όχημα το γνώριμο χιούμορ του συγγραφέα. Ομως δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν. Γιατί είναι άνθρωποι που τους πήρε ο δρόμος. Χώρος. Κουζίνα. Ως τόπος συνάντησης, συγκέντρωσης κι εστία αλλά κι ως βασικός χώρος μεταμορφώσεων και εξομολογήσεων. Χρόνος. Δεν υπάρχει χρονική αναφορά, κάτι που έγινε στο παρελθόν ή συμβαίνει τώρα ή που ίσως να συμβεί στο μέλλον. Πρόσωπα. Μία γυναίκα κι ένας άντρας συναντιούνται σε μία κουζίνα και μας εξομολογούνται. Ο καθένας τη δική του ιστορία. Σχεδόν πάντα, επιθυμούμε να οργανώνουμε με τέτοιο τρόπο τις ζωές μας, ώστε το απρόοπτο και ξαφνικό να εκδηλώνεται όσο

γίνεται πιο σπάνια. Το μυστήριο όμως, η δυσκολία και η μαγεία της ζωής είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο ανατροπής, αναπόσπαστο τελικά κομμάτι της ανθρώπινης μοίρας. Γιατί είμαστε άνθρωποι, άνθρωποι που μας παίρνει ο δρόμος.

Ο Σάκης Σερέφας είναι ποιητής και πεζογράφος. Εχει εκδώσει πάνω από 50 βιβλία με ποίηση, πεζογραφία, θέατρο και μελέτες. Το «Θα σε πάρει ο δρόμος» (Εκδ. Κέδρος) περιλαμβάνεται στον κατάλογο «Τα 120 καλύτερα σύγχρονα ευρωπαϊκά θεατρικά έργα» της European Theatre Convention (ETC – 2010). Η Στέλλα Σερέφογλου είναι σκηνοθέτης διαφημιστικών. Τον Δεκέμβριο του 2016 εγκρίθηκε από το ΕΚΚ η πρότασή της για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της. Η παράσταση «Θα σε πάρει ο δρόμος» είναι η 3η σκηνοθετική δουλειά της.

Οι συντελεστές είναι οι: βοηθός σκηνοθέτη: Μαριέττα Σπηλιοπούλου, σκηνογράφος: Γιάννης Ξηντάρας, ενδυματολογική επιμέλεια: Boudoir, επιμέλεια μουσικής: Βαλάντης Τερζόπουλος, διδασκαλία body music: Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη, νοηματική γλώσσα (για την ιστορία 10): Μαριλένα Τζαννετάτου, φωτογραφίες: Στέλλα Σερέφογλου, γραφίστας: Γιώργος Ιωαννίδης. Παίζουν: Λένα Γιάκα, Γιάννης Δρακόπουλος.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, για πληροφορίες / κρατήσεις: 6972-087114 (9 – 11π.μ.) Προπώληση από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου: Βιβλιοπωλείο Μακρής, Αριστομένους 6.

 

 


NEWSLETTER