Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 15:12

Βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου παρουσιάζεται στο Ναύπλιο

Γράφτηκε από την
Βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου παρουσιάζεται στο Ναύπλιο

Η παρουσίαση του βιβλίου «Το ανάθεμα – η Νάντια της Γιόλακας» του Μεσσήνιου συγγραφέα - δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου θα γίνει από το Δήμο Ναυπλιέων, το Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και τον εκδοτικό οίκο “Αγκυρα” αύριο Κυριακή στις 7 μ.μ. στο Βουλευτικό του Ναυπλίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Κόνδης εκπαιδευτικός – κοινωνιολόγος, Καλλιόπη Καλποδήμου φιλόλογος – θεατρολόγος και ο συγγραφέας.

Μια κατάρα έχει πέσει πάνω στην όμορφη πόλη της Βαλεριάνας. Αρχικά κουφαίνονται οι ηλικιωμένες γυναίκες και ακολούθως τυφλώνονται τα νέα κορίτσια. Είναι η τιμωρία για τα σοβαρά σφάλματα και τις ερωτικές ανομίες των κατοίκων αυτής της πόλης. Και όμως υπάρχει λύση για την πολυπόθητη κάθαρση. Η δημόσια εξομολόγηση όλων των πολιτών στην κεντρική πλατεία. Ο πατέρας Ιερεμίας ανακρίνει τον καθένα αμαρτωλό ξεχωριστά, ενώ η υπόθεση παίρνει διεθνείς διαστάσεις. Ο διασυρμός είναι μεγάλος. Η Μπία, μια πρώην κωφάλαλη, αναλαμβάνει ως νέος Χριστός να βγάλει από το αδιέξοδο τους συμπολίτες της. Με δική της πρωτοβουλία σηκώνει στις πλάτες της τις αμαρτίες και τα κρίματα όλων. Υπάρχει όμως ένα καλά κρυμμένο μυστικό που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και αναστατώνει το πλήθος που επί μήνες βιώνει στην πλατεία τον εξευτελισμό και τη διαπόμπευσή του. Και αυτό το γνωρίζει μόνο η Νάντια της Γιόλακας!

 

 


NEWSLETTER