Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 13:04

Διήμερο τιμής και μνήμης για το Θόδωρο Αγγελόπουλο

 

Διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τον βραβευμένο και διεθνούς φήμης Ελληνα σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο διοργανώνουν η Ενωση Μεσσηνίων Συγγραφέων και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και αύριο Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.
Το απόγευμα του Σαββάτου στις 6 μ.μ. θα γίνει η πρώτη εκδήλωση με προβολή ντοκιμαντέρ για το έργο του σκηνοθέτη και με δύο ομιλίες. Η πρώτη θα είναι από την Αιμιλία Κάραλη δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, συγγραφέα, φιλόλογο, με θέμα «Θ. Αγγελόπουλος: η κινηματογραφική πατρίδα των προσφύγων» και η δεύτερη από τον Κωστή Ζουλιάτη μουσικό και σκηνοθέτη, με θέμα «Ο κινηματογράφος πέρα από τα μηνύματα· η δημιουργία του Αγγελόπουλου ως μια περίπτωση ποιητικής ειδησεογραφίας». Θα ακολουθήσει παρέμβαση από τον Χρίστο Κοντοβουνήσιο πρέσβη επί τιμή, λογοτέχνη και την Φοίβη Αγγελοπούλου σύζυγο του σκηνοθέτη. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης θα αποκαλυφθεί αναμνηστική πλάκα στην είσοδο του Αμφιθεάτρου «Θ. Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Την εκδήλωση συντονίζει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΣ συγγραφέας, φιλόλογος Βασίλης Μαστραγγελόπουλος. Το βράδυ της Κυριακής στις 8 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία του Θ. Αγγελόπουλου «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», αφού προηγηθεί σύντομη εισήγηση για το έργο από την σκηνοθέτιδα Ελένη Αγγελοπούλου κόρη του Θ. Αγγελόπουλου. Η είσοδος στην εκδήλωση και στην προβολή της ταινίας θα είναι ελεύθερη. Οι προβολές του ντοκιμαντέρ και της ταινίας γίνονται με τη στήριξη της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας. Το διήμερο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.