Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 10:09

Μεγάλη συμμετοχή στο “Christmas Night Run” της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

 

 

Με μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο ο 1ος νυχτερινός αγώνας δρόμου Μεσσήνης με τίτλο “Christmas Night Run”.

Η κεντρική πλατεία γέμισε με δρομείς κάθε ηλικίας που φορώντας τα κόκκινα σκουφάκια τους, έδωσαν μια χαρούμενη εορταστική νότα στην πόλη.  Την απόσταση των 4 γύρων περιμετρικά του πάρκου και της κεντρικής πλατείας, κάλυψαν με μεγάλη ευκολία μικροί και μεγάλοι δρομείς, τρέχοντας ή περπατώντας. «Επιτυχημένες εκδηλώσεις όπως αυτή, με μεγάλη συμμετοχή από όλες τις ηλικίες, που φέρνουν κόσμο στην πόλη και προσφέρουν διασκέδαση και χαρά σε όλους, δεν μπορεί παρά να στηρίζονται ώστε να επαναληφθούν και τις επόμενες χρονιές», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. Τη διοργάνωση έκανε ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης (Σ.Α.Μ) σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης. Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν σκουφιά του Αη Βασίλη και αναμνηστικά μετάλλια. Αμέσως μετά ακολούθησαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία «Οι τροβαδούροι της Μεσσήνης», μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία.

Η βραδιά έκλεισε με ωραίες μελωδίες και αγαπημένα τραγούδια από τη μαθητική συναυλία του Ωδείου Μεσσήνης. Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή στην κεντρική πλατεία. Πολλοί δημότες με τα παιδιά τους αγόρασαν αστέρια, έγραψαν πάνω σε αυτά τις ευχές τους και τα κρέμασαν στα δέντρα των ευχών, συνεισφέροντας στην πρωτοβουλία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μεσσήνης, να προσφέρει στον Οργανισμό "Make a wish". Υγεία για όλα τα παιδιά ευχήθηκε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Μεσσήνης που κρέμασε το αστέρι του στο δέντρο των ευχών. Στη συνέχεια οι παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μεσσήνης είχαν προγραμματίσει εργαστήρια κατασκευών στα οποία τα παιδιά απασχολήθηκαν, κάνοντας ομαδικές δημιουργίες.

 

ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟΥ

Τέλος, με πρωτοβουλία του Δήμου και με τη συνεργασία αρτοποιών της Μεσσήνης, ευλογήθηκε την Κυριακή στην κεντρική πλατεία «Το Χριστόψωμο της πόλης» και μοιράστηκε σε παρευρισκόμενους και στα καταστήματα της αγοράς. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας Απόστολος Μυλωνάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας. Την παρουσίαση ανέλαβε η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Δώρα Βαρανάκη.