Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 12:01

«Μικρό χειμωνιάτικο ταξίδι» από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
«Μικρό χειμωνιάτικο ταξίδι» από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

 

Φεστιβάλ με τίτλο «Μικρό χειμωνιάτικο ταξίδι» διοργανώνει για ένα τετραήμερο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε μια συνάντηση των «Μουσικών του Κόσμου» με τα Φεστιβάλ Κιθάρας και «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις συναυλίες, τρία masterclass και ένα σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής.

Η αρχή θα γίνει σήμερα Σάββατο με ένα ρεσιτάλ κιθάρας του Δημήτρη Κοτρωνάκη στο Studio του Μεγάρου Χορού στις 9 μ.μ. σε συνεργασία με το 9ο Φεστιβάλ Κιθάρας.

Αύριο Κυριακή στις 8 μ.μ., πάλι στο Studio του Μεγάρου Χορού «Η ζωή και η αγάπη μιας γυναίκας» θα οδηγήσουν το κοινό από την ερωτική αναγέννηση στον εκλεκτικισμό του 20ού αιώνα με την σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και τον πιανίστα Γιάννη Αερινιώτη.

Παράλληλα, την Κυριακή στις 10 π.μ. έχει προγραμματιστεί στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας «Θόδωρος Αγγελόπουλος ένα masterclass κιθάρας του Δημήτρη Κοτρωνάκη και την ίδια ώρα στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας σεμινάριο Μουσικοκινητικής με τον Βασίλη Αναγνώστου.

Επίσης θα γίνει 3ήμερο masterclass βιολιού και πιάνου με τους Γιάννο Μαργαζιώτη και Αλεξία Μουζά αντίστοιχα στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου (Αναλυτικό πρόγραμμα στη στήλη "Να θυμηθώ").

Τη Δευτέρα στις 8 μ.μ., στο Studio του Μεγάρου Χορού, θα φιλοξενηθούν τρεις σημαντικοί μουσικοί σε μια βραδιά με τον Γιάννο Μαργαζιώτη στο βιολί, την Ai Motohashi στο πιάνο και τον κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη.

Τέλος, την Τρίτη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου επιλεγμένοι μαθητές από το Young Talents School του Μουσικού Σχολείου του Αμστερνταμ θα συναντηθούν μουσικά με τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Η είσοδος για τις τρεις πρώτες μέρες έχει οριστεί στα 5 ευρώ, ενώ για την τελευταία θα είναι ελεύθερη.


NEWSLETTER