Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 07:51

Το βιβλίο για τον Κων. Καραθεοδωρή παρουσιάζεται σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Το βιβλίο για τον Κων. Καραθεοδωρή παρουσιάζεται σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

 

Το βιβλίο του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη µε τίτλο “Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή – Μυθιστορηματική βιογραφία” θα παρουσιάσουν σήμερα στις 7 μ.μ. η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) «Ρέκτης» (τµήµα Φιλαναγνωσίας), η Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και οι εκδόσεις “Μένανδρος”, στην αίθουσα «Νικόλαος Πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Για το βιβλίο θα µιλήσουν ο Θανάσης Χρήστου (αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου), η Αντωνία Παυλάκου (φιλόλογος – συγγραφέας, πρόεδρος της ΕνωσηςΜεσσήνιων Συγγραφέων) και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Ιωάννης Πλατάρος (µεταπτυχιακός µαθηµατικός, Διευθυντής 2ου Γυµνασίου Μεσσήνης) και το συντονισμό θα έχει ο Θόδωρος Σταυριανόπουλος (µαθηµατικός – συγγραφέας, Msc στην Ηθική Φιλοσοφία, Διευθυντής 2ου Λυκείου Καλαµάτας).

Θα ακολουθήσει επανάληψη της παρουσίασης του βιβλίου στη Μεσσήνη αύριο Σάββατο στις 6.30 μ.μ. στο καφέ “Ideal” στη Μεσσήνη. Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι:  Αθανασία Θεοφιλοπούλου (φιλόλογος - ειδική παιδαγωγός - συντονίστρια του τµήµατος Φιλαναγνωσίας της «Ρέκτης»), η Αντωνία Παυλάκου (φιλόλογος – συγγραφέας, πρόεδρος της Ενωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων) και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Ιωάννης Πλατάρος (µεταπτυχιακός µαθηµατικός, Διευθυντής 2ου Γυµνασίου Μεσσήνης), ενώ το συντονισμό θα αναλάβει η Αγγελική Ιντζέµπελη (µέλος της Κοιν.Σ.Επ. «Ρέκτης», δηµοτική υπάλληλος).

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης κατάγεται από την Λέσβο και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τις επιστήμες της Παιδαγωγικής και της Θεολογίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μπέρμιχαμ και μετεκπαιδεύτηκε στο Μόναχο. Εργάστηκε ως δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για μια τριακονταετία. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και έχει δημοσιεύσει αρκετά διηγήματα, δοκίμια, ποιήματα, κριτικές βιβλίων και συνεντεύξεις με συγγραφείς σε διάφορα βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αλβανικά, στα Γερμανικά και στα Ισπανικά. Από το 2002 ζει στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας.


NEWSLETTER