Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 20:30

Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικών Βιβλιοθηκών στο 10ο Δημοτικό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Η Παγκόσμια Ημέρα Σχολικών Βιβλιοθηκών γιορτάστηκε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Ο Οκτώβριος περιλαμβάνει την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικών Βιβλιοθηκών - 18 Οκτωβρίου, αλλά με πρόταση της Παγκόσμιας Ενωσης Σχολικών Βιβλιοθηκών (IASL), ολόκληρος ο μήνας είναι αφιερωμένος στον θεσμό.

Οι μαθητές του σχολείου, στην οργανωμένη σχολική βιβλιοθήκη με την καθοδήγηση των υπευθύνων εκπαιδευτικών Κώστα Χρυσανθακόπουλου και Παναγιώτας Παπανικολάου, χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, διαβάζουν βιβλία, παίζουν επιτραπέζια, παρακολουθούν ταινίες και παραβρίσκονται, ενίοτε δε και συμμετέχουν, σε ποικίλες παρουσιάσεις και εκδηλώσεις.
Με την ευκαιρία της ημέρας, οι μαθητές, με σεβασμό στα μέτρα και στους περιορισμούς που επιβάλλει η φετινή κατάσταση της πανδημίας στη λειτουργία και στις εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης, αλλά με ίδιο αμείωτο ενθουσιασμό τους στα 6 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της, έδωσαν το “παρών”. Εξαιρετική στο όλο αποτέλεσμα υπήρξε η συμβολή της εκπαιδευτικού Μουσικής του σχολείου, Μαρίας Παραρά, που συνέθεσε και ηχογράφησε με τους μαθητές το τραγούδι της Βιβλιοθήκης "Μες στη βιβλιοθήκη μας", καθώς και της εκπαιδευτικού Εικαστικών, Μαρίας Μπουρίκα, που επιμελήθηκε την έκθεση ζωγραφικής ειδικά για την ημέρα, στην οποία τα παιδιά αποτύπωσαν με την ξεχωριστή προσωπική οπτική τους τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που αποκομίζουν από την εμπειρία τους στο χώρο της Βιβλιοθήκης.


Ο διευθυντής
Γιάννης Χριστόπουλος

ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 10ΟΥ ΔΣ) https://www.youtube.com/watch?v=B1Q_oUF7k0g