Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 22:52

Διαδικτυακή επιστημονική συζήτηση με θέμα «Πανδημία και μεταλλάξεις»

Γράφτηκε από την
Διαδικτυακή επιστημονική συζήτηση με θέμα «Πανδημία και μεταλλάξεις»

 

Διαδικτυακή επιστημονική συζήτηση με θέμα “Πανδημία και μεταλλάξεις” πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Στο webinar εισηγητές ήταν οι Νίκος Σύψας καθηγητής Παθολογίας - Λοιμώξεων Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, υπεύθυνος Μονάδας Λοιμώξεων ΓΝΑ “Λαϊκό” και Κώστας Τούτουζας καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ, Α’ Καρδιολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΝΑ “Ιπποκράτειο”, πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας. Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Στη συζήτηση που μεταδόθηκε μέσω της ιστοσελίδας του δήμου, συμμετείχαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Γεωργία Θεοδωροπούλου, ο διευθυντής του Κ.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, η επιμελήτρια της κλινικής Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας Δανάη Ελευθερίου, ο αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας και η γ.γ. του δήμου Μαρία Νταμάτη.

Σε χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Η ορθή ενημέρωση, η ψύχραιμη προσέγγιση και η επιστημονική τοποθέτηση και επιχειρηματολογία βοηθούν σημαντικά, όταν μάλιστα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες, όπως η διαχείριση μιας πανδημίας. Ως Δήμος Καλαμάτας λάβαμε από την έναρξη της πανδημίας δύσκολες αποφάσεις, ευτυχώς έγκαιρα. Αντιμετωπίσαμε την όλη κατάσταση με σοβαρότητα και ψυχραιμία, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζουμε. Με συνεργασίες. Προσπαθώντας να καταστήσουμε σαφές προς όλους ότι με τον ιό δεν μπορούμε να παίζουμε. Λαμβάνοντας πρωτοβουλίες με φορείς της περιοχής, όπως για παράδειγμα τελευταία με τον Ιατρικό Σύλλογο, έχοντας την υποστήριξη και της τοπικής Εκκλησίας, προκειμένου να προχωρήσουμε και σε κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Κλείνοντας, απευθύνω για μία ακόμα φορά έκκληση προς όλους τους συνδημότες μας, προς όλους όσοι μας παρακολουθούν: Οφείλουμε να εμβολιαστούμε. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον αόρατο εχθρό, μόνο έτσι θα μπορέσουμε με τα σημερινά δεδομένα να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση”.


NEWSLETTER