Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 17:44

Η παράσταση "Υλικό Καποδίστριας" σήμερα στο Κάστρο Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Η παράσταση "Υλικό Καποδίστριας" σήμερα στο Κάστρο Καλαμάτας (βίντεο)

 

Το έργο "Υλικό Καποδίστριας" ανεβαίνει απόψε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης στις 9 μ.μ. στο Κάστρο.

Πρόκειται για τη θεατρική σύνθεση του Γιάννη Μαργαρίτη, σε σκηνοθεσία του ίδιου, η οποία μετά από την καλοκαιρινή της περιοδεία, κλείνει τον κύκλο της στην Μεσσηνία.

Οι συντελεστές είναι οι: επιλογή, σύνθεση κειμένων, σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης, μουσική σύνθεση, στίχοι τραγουδιών: Δημήτρης Οικονομάκης, σκηνικό - κοστούμια: Δημήτρης Κακριδάς, βίντεο: Γιάννης Ντουσιόπουλος. Παίζουν: Νίκος Ορφανός, Χρυσάνθη Δούζη, Δημήτρης Καλαντζής, Γιώργος Τσαπόγας, Αρης Τσαμπαλίκας και Γιάννης Μαργαρίτης. Η προπώληση γίνεται σήμερα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., στην οδό Δημοσθένους 2, 9 π.μ. - 2 μ.μ., 27210 82616.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, την οποία έδωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μαργαρίτης στο θέατρο, είπε πως το έργο είχε μεγάλη επιτυχία και πως στη Θεσσαλονίκη αντί για 1, έδωσαν 4 παραστάσεις, αφού τους ζητήθηκε από τους διοργανωτές της Εκθεσης και από το δήμαρχο Συκεών - Νεάπολης. Υπήρξαν βέβαια και κάποιες παραστάσεις που χάθηκαν, λόγω των πυρκαγιών και των μέτρων για την πανδημία. “Η αποδοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Σε όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και στην Αττική τα θέατρα ήταν σχεδόν γεμάτα σε μόνιμη βάση και στο καμαρίνι έρχονταν θεατές - όχι συνάδελφοι - μαθητές, νέοι, γονείς, άνθρωποι από όλα τα επαγγέλματα και μας έδιναν συγχαρητήρια. Ακούγαμε πολλά “μπράβο” στο τέλος. Οι κριτικές ήταν πολύ καλές στο διαδίκτυο και πολύς κόσμος διέδωσε την ποιότητα της παράστασης αυθόρμητα. Δεν ισχύει τίποτα από όσα γράφτηκαν στο ίντερνετ για αποτυχία της περιοδείας. Σας διαβεβαιώ. Μακάρι οι ρυθμίσεις να επιτρέψουν να έρθουν σχολεία στο ΔΗΠΕΘΕ, ακόμα δε γίνεται, αλλά δεν έχουμε αντίρρηση να πάμε εμείς στα σχολεία. Η παράσταση πέτυχε γιατί δεν ήταν διδακτική, ήταν όχι διανοουμενίστικη, είχε ενδιαφέρον θέμα. Ο κόσμος αγαπά τον Καποδίστρια και το απέδειξε”.

Ο σκηνοθέτης είπε ακόμα πως δεν υπάρχει κάποια αντιπαλότητα με τον πρωταγωνιστή του Νίκο Ορφανό και πως μάλιστα υπάρχουν σκέψεις να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο ΔΗΠΕΘΕ και στο μέλλον, καθώς και η συνεργασία με άλλα ΔΗΠΕΘΕ. Το χειμώνα μένει να παιχτεί “Το γάλα”, η έτοιμη παράσταση που δεν ανέβηκε λόγω της πανδημίας, ενώ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παιχτούν και τα “Εμφύλια έπη” στην αίθουσα “Σκαλκώτα” στις 4 Δεκεμβρίου. Το εργαστήρι της υποκριτικής του ΔΗΠΕΘΕ, θα ξεκινήσει πάλι όταν το επιτρέψει η νομοθεσία και οι συνθήκες. Τέλος, όσον αφορά σχόλια που έχουν γραφτεί για τα οικονομικά του θεσμού και για τις παραστάσεις του, ο ίδιος είπε πως επιλέγει να μην απαντήσει, καθώς το θέατρο είναι για να ενώνει. Δε θέλει να δώσει συνέχεια, είπε όπως πως τα στοιχεία και τα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι “κακόβουλα”. “Εχω φιλική διάθεση προς όλους, δε θέλω καμία προστριβή, δεν απάντησα γιατί δεν ήθελα να δώσω συνέχεια. Νιώθω πως τα σχόλια έγιναν όχι για καλλιτεχνικούς λόγους” πρόσθεσε κλείνοντας.

Γ.Σαρ.

 

 

 


NEWSLETTER