Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 20:53

Επετειακή μουσική παράσταση στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την

 

Μουσική παράσταση με τίτλο «Πότε θα ‘ρθει μιαν ‘άνοιξη» διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας Πολιτισμού Αλληλεγγύης Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας και η Επιτροπή «Ελλάδα, Τριφυλία 1821 - 2021» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 8 στην αίθουσα “Αλέκος Παπαδόπουλος” στην Κυπαρισσία, αυτό το Σάββατο.

Τη μουσική σύνθεση και διεύθυνση υπογράφει ο Αθανάσιος (Σούλης) Ζέρβας (συνθέτης, σαξοφωνίστας, καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας).

Θα ακουστεί μελοποιημένη ποίηση Ρ. Φεραίου, Δ. Σολωμού, Α. Βαλαωρίτου, Κ. Κρυστάλλη, Γ. Θέμελη, Ν. Πούλου, Φ. Μαυρογιώργη, καθώς και των τριφύλιων ποιητών Χ. Πλακονούρη, Κ. Κόλλια (πρώην δημάρχου), Α. Γιαννόπουλου, Κ. Καπελούζου, Β. Παπαδόπουλου, Γ. Χαλιακόπουλου, υπό τη μορφή επικών τραγουδιών.

Επίσης, θα ακουστούν αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Νικηταρά και του Μακρυγιάννη, σε έμμετρη απόδοση από το συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλο, σε μορφή επικής καντάτας επίσης μελοποιημένης από τον Αθ. Ζέρβα. 

Θα προηγηθεί σύντομη ομιλία από το συνθέτη με θέμα «Η επίδραση του Δημοτικού μέλους (κλέφτικο τραγούδι) στη λόγια μουσική δημιουργία».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα γίνει σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα. Θα επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας στους εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους, που έχουν κάνει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.