Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 13:35

Προβολή της ταινίας “Οι Κατίνες μου” στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Προβολή της ταινίας “Οι Κατίνες μου” στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

 

 

Τις “Κατίνες μου” της Βίλμας Μενίκη προβάλλουν σήμερα Σάββατο το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας και η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, παρουσία της σκηνοθέτιδος.

Η προβολή θα γίνει στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας στις 7.30 μ.μ. με δωρεάν είσοδο.

Το φιλμ αφορά την ιστορία της Αυτόνομης Ομάδας Γυναικών Θεσσαλονίκης, που έδρασε στην πόλη το διάστημα 1985 -1 995. Συναντήθηκαν 16 χρόνια μετά από τη τελευταία τους συνάντηση και ακολούθησαν άλλες δύο συναντήσεις. Στην ομάδα συμμετείχαν γυναίκες, μέλη και φίλες της ομάδας, οι οποίες συνεργάστηκαν με διάφορους τρόπους.

Το κοινό τις παρακολουθεί να ξετυλίγουν το κουβάρι της ιστορίας τους, μέσα από προσωπικές αφηγήσεις, φωτογραφίες και άρθρα της εποχής. Γυναίκες που τώρα πια είναι σε άλλες θέσεις, ηλικίες, ρόλους, με διαφορετικές πορείες τόσο στην προσωπική ζωή όσο και στην πολιτική τους διαδρομή. Και με διαφορετικά επαγγέλματα.

Η Βίλμα Μενίκη είναι καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή, επιμορφώτρια στο Δίκτυο για τη Σχολική Διαμεσολάβηση (www.kede.org), πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων, φεμινίστρια, ακτιβίστρια, ερευνήτρια και μέλος του δικτύου WIFTgr (Γυναίκες στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση). Το ντοκιμαντέρ της έκανε πρεμιέρα στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2019.

 

 

 

 


NEWSLETTER