Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 21:24

Εκδήλωση για τα νέα μουσικά όργανα στον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Εκδήλωση για τα νέα μουσικά όργανα στον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών (φωτογραφίες)

 

Εκδήλωση για την ολοκλήρωση του προγράμματος προμήθειας μουσικών οργάνων, στολών φιλαρμονικής και παραδοσιακών φορεσιών πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών το βράδυ της Πέμπτης, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο.

Η προμήθεια έγινε στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Διατήρηση και αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς της ΔΕ Φιλιατρών μέσω της ενίσχυσης του 92χρονου Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών» του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Συγκεκριμένα, για τη Φιλαρμονική έγινε προμήθεια 36 ειδών: μουσικά όργανα και εξαρτήματα αξίας 33.458,92 ευρώ και 30 στολές αξίας 9.597,60 ευρώ. Δηλαδή για τη Φιλαρμονική διατέθηκαν συνολικά 43.056,52 ευρώ. Την επιλογή των μουσικών οργάνων έκανε ο αρχιμουσικός Παναγιώτης Φωτεινέας.

Για το Χορευτικό αγοράστηκαν 15 γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές Τριφυλίας και 15 ανδρικές φορεσιές τσολιά αξίας 15.810,00 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω είδη, συνολικής αξίας 58.868,60 ευρώ, εκτέθηκαν στο Βορρέειο και παρουσιάστηκαν στο κοινό, σε μια ζεστή τελετή στην οποία παραδόθηκαν οι στολές στα μέλη της Φιλαρμονικής.

Στο καλωσόρισμά της η πρόεδρος του Συλλόγου Παρασκευή Παντελάκη αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι το πρόγραμμα για τη λειτουργία του συλλόγου. Ευχαρίστησε το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, τον Τάσο Σαρδέλη, και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Ηλία Σπαρτιάνο ευχαριστώντας τον για την άψογη και δημιουργική συνεργασία που είχαν. Ευχαρίστησε ακόμα το σύζυγό της Γιώργο Μάνδαλο και τα παιδιά της που της επέτρεψαν να χρησιμοποιήσει χρήματα της οικογένειάς τους προκειμένου να διευκολυνθεί ο σύλλογος και να υλοποιήσει το πρόγραμμα.

Στο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος μετέφερε το μήνυμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται από το Σύλλογο Φιλοπροόδων. Ευχαρίστησε ακόμα το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη για τη δωρεά 15 στολών της Φιλαρμονικής, την επισκευή των μουσικών οργάνων και όσες άλλες διευκολύνσεις παρέχει ο δήμος στο δύλλογο.

Εκ μέρους του δήμου χαιρετισμό απεύθυνε ο δντιδήμαρχος Νίκος Φρούσος.  Τα μέλη του δυλλόγου Γιώτα Ζερμπίνου και Στάθης Παναγιωτόπουλος παρουσίασαν τις παραδοσιακές φορεσιές. Η εκδήλωση τελείωσε με την παράδοση των στολών στα μέλη της Φιλαρμονικής και ένα μικρό κέρασμα στους παραβρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ασημακόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, καθώς επίσης οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου Χαράλαμπος Παγάνης, Βασίλης Λύκος και Άλκης Ξύγκας, η πρώην ταμίας Μπέτυ Κατσούλη, ο αρχιμουσικός Παναγιώτης Φωτεινέας και ο δάσκαλος του χορευτικού Άρης Θεοδωρόπουλος.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER