Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 08:22

Αντίστροφη μέτρηση για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Την παρουσία και τη στήριξη των πολιτών και των μικρών φίλων ζήτησαν τα στελέχη του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το οποίο ξεκινά αύριο με ένα πολύ δυναμικό διήμερο.

Το πρόγραμμα είναι φέτος πλούσιο, με ομάδες και καλλιτέχνες αξιόλογους, με παραστάσεις για όλες τις ηλικίες, με εργαστήρια, μαθήματα και χαρούμενες δράσεις. Οπως τονίστηκε χτες στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στα γραφεία της Πειραματικής Σκηνής, οι εκδηλώσεις θα είναι μια αφορμή γέλιου και χαράς, που όλοι έχουμε τόσο πολύ ανάγκη.

Για το πρόγραμμα μίλησε αναλυτικά η αντιπρόεδρος Πόπη Μαυρέα, αναφερόμενη στα θεάματα που θα φιλοξενήσει η Κεντρική Πλατεία, το Πάρκο Σιδηροδρόμων, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Η επίσης αντιπρόεδρος Φένια Εξακουστίδου ανέφερε και ευχαρίστησε αναλυτικά όλους τους φορείς που στηρίζουν το θεσμό, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μία προσπάθεια εθελοντική. Η Λέττα Πετρουλάκη σχολίασε πως ακόμα δεν έχει ληφθεί η σχετική απάντηση στήριξης από το υπουργείο Πολιτισμού, γεγονός που μεγαλώνει την ανασφάλεια για τη διεξαγωγή του. Τόνισε πως θα ήταν χρήσιμο να υπογραφεί μια προγραμματική σύμβαση για 3 χρόνια, ώστε τα βήματα και ο σχεδιασμός να μη γίνονται σε θολά νερά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα αύριο είναι το εξής: 11 π.μ. Πάρκο Σιδηροδρόμων κουκλοπαράσταση δωρεάν, διάρκεια: 60’, ηλικία: 4+, «Ο βασιλιάς που πεινούσε σαν λύκος» Ομάδα “Μου-Φα”. 12 μ. - 2 μ.μ. Πάρκο Σιδηροδρόμων εργαστήρι κατασκευής κούκλας για παιδιά από την Πειραματική. 6 μ.μ. Πεζόδρομος Αριστομένους Κεντρική Πλατεία παρέλαση - δρώμενο με την μπάντα “Quilombo”, 70’. 7.30 μ.μ. πατινάζ Πάρκο Σιδηροδρόμων παράσταση δωρεάν, 4+, “Τhe loony circus” “Antama Πantaxou”, 40’.

Να σημειωθεί ότι εκ παραδρομής στο πρόγραμμα δεν έχουν συμπεριληφθεί στις ευχαριστίες: το Μουσικό Σχολείο και οι καθηγήτριες Γεωργία Ψαραδέλλη και Εύη Ντινοπούλου που ετοίμασαν το φινάλε του Φεστιβάλ με τους μαθητές της Χορωδίας και της Ορχήστρας του σχολείου και ο Εμπορικός Σύλλογος που κινητοποίησε καταστηματάρχες να κάνουν πιο γνωστό το Φεστιβάλ βάζοντας στη βιτρίνα τους κούκλες από τη συλλογή της Πειραματικής.