Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 11:44

Εγκαίνια έκθεσης του Τάκη Κατσουλίδη

Γράφτηκε από την
Εγκαίνια έκθεσης του Τάκη Κατσουλίδη

 

H έκθεση «Επί-συνθέσεις» του χαράκτη - ζωγράφου Τάκη Κατσουλίδη εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο    στις 8 μ.μ. στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης» στη Μεσσήνη.

Ο «ερευνητικός» καλλιτέχνης, με 60 χρόνια συνεχούς εικαστικής δημιουργίας, παρουσιάζει έργα των τελευταίων 9 ετών. Εργα ζωγραφικής, μικτής τεχνικής σε καμβά, απεικονίζουν κυρίως γυναικείες φιγούρες, ενώ μέσα από ένα εντελώς προσωπικό εικαστικό ιδίωμα με διάφορους πλαστικούς πειραματισμούς ο καλλιτέχνης εγκωμιάζει πρωτότυπα τη γυναικεία ομορφιά. Οι μορφές του χαρακτηρίζονται από νέο-παραστατικότητα, καθώς συντίθενται και ανασυντίθενται μ’ έναν πρωτότυπο αφηγηματικό τρόπο, είτε εμφανίζονται ως αντανακλάσεις μέσα από κάτοπτρα. Το χρώμα και η κίνηση επικρατεί παντού και παρά τις σύνθετες εικονογραφικές και εννοιολογικές αναφορές υπερτερεί η απλότητα και η έντονη γεωμετρική διάθεση.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της θα είναι από Τρίτη έως και Σάββατο 10 π.μ. - 2 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο. Είχε φιλοξενηθεί το καλοκαίρι του 2019 με μεγάλη επιτυχία στο Ιδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”.


NEWSLETTER