Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 12:08

“Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς ή απλά… “Λα Μοσκέτα” και απόψε από το ΔΗΠΕΘΕΚ

“Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς ή απλά… “Λα Μοσκέτα” και απόψε από το ΔΗΠΕΘΕΚ

 

Την παράσταση “Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς ή απλά… “Λα Μοσκέτα” ανεβάζει για αυτό το καλοκαίρι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας.

Η πρεμιέρα δόθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο Κάστρο της Καλαμάτας στις 9.30 μ.μ. και το έργο θα ξαναπαιχτεί σήμερα Σάββατο το βράδυ. Επειτα θα κάνει περιοδεία στην Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, την Αττική και την Θεσσαλονίκη και στις 31 Αυγούστου θα δοθεί μία ακόμα παράσταση στο Κάστρο της Καλαμάτας.

Μία από τις σημαντικότερες λαϊκές κωμωδίες του 16ου αιώνα... Μία κωμωδία που κάτω από την επιφανειακή της αφέλεια και λαϊκότητα, μιλάει για την διαφθορά και την βία σαν βασικές και σταθερές παραμέτρους μιας κοινωνίας σε παρακμή. Οσο για τον έρωτα, τίθεται και αυτός στην υπηρεσία των συμφερόντων. Σε σκηνοθεσία και διασκευή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου Γιάννη Μαργαρίτη, το έργο μεταφέρεται στην εποχή που η άνοδος του φασισμού στην Ιταλία του Μπενίτο Μουσολίνι, σε συνδυασμό με την άνοδο του Χίτλερ, αρχίζει να απλώνει μαύρα σύννεφα πάνω από όλη την Ευρώπη.

Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μαργαρίτη, η μετάφραση του Κωστή Σκαλιώρα. Το σκηνικό και τα κοστούμια είναι της Ρουμάνας σκηνογράφου Carmencita Brojboiou, η πρωτότυπη μουσική, οι στίχοι και τα τραγούδια του Δημήτρη Οικονομάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντιγόνη Δρακουλάκη, Ζερόμ Καλούτα, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Χρίστος Νικολάου και Χρυσάνθη Δούζη.

Τιμή εισιτηρίων: 12 και 8 ευρώ, για πληροφορίες: 27210 82616.