Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 08:24

Επιστρέφει στο Κάστρο το Σάββατο η "Ελένη"

Γράφτηκε από την
Επιστρέφει στο Κάστρο το Σάββατο η "Ελένη"

Μετά τη θριαμβευτική πορεία σε 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα η "Ελένη" των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και Αγρινίου παρουσιάζεται στην Καλαμάτα για τελευταία φορά το Σάββατο στις 9 μ.μ στο Κάστρο Καλαμάτας.

Η "Ελένη" χαρακτηρίζεται ως τραγικωμωδία, όπως ακριβώς είναι και η ζωή μας. Η ίδια η υπόθεση του έργου τοποθετεί το εμβληματικό πρόσωπο της Ωραίας Ελένης όχι στην Τροία, αλλά στην Αίγυπτο. Στην Τροία , σύμφωνα με την εκδοχή αυτή του Ευριπίδη, πήγε το αιθέρινο είδωλο της και η ίδια η Ελένη αμόλυντη, αθώα και άσπιλη περιμένει τον άντρα της στην Αίγυπτο, πιστή στο γάμο της. Κι έτσι ο Τρωικός Πόλεμος έγινε για ένα «πουκάμισο αδειανό"……

Η "άχρονη" όψη της παράστασης συνδυάζεται με τον ήχο ανακατασκευασμένων αρχαίων οργάνων μιας και ο συνθέτης της παράστασης, Νίκος Ξανθούλης, έχει διεθνή αναγνώριση σε καλλιτεχνικό και ερευνητικό επίπεδο στον τομέα της αναβίωσης της αρχαίας Ελληνικής μουσικής.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και γίνεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο τις καθημερινές 10 -1 καθώς και 6 - 9 μ.μ. και το Σάββατο 10 - 1.

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης, σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης, σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Σαριδάκης, μουσική – μουσική διδασκαλία: Νίκος Ξανθούλης, χορογραφία: Αγγελική Στελλάτου, φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ, βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Τσαπόγας, οργάνωση π.αραγωγής: LP ARΤ.

Παίζουν: Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Νίκος Αρβανίτης, Αντώνης Καρυστινός, Νίκη Παλληκαράκη, Γιάννης Κοτσαρίνης, Γιώργος Τσαπόγας.

Χορός: Νίκη Παλληκαράκη, Ευγενία Μαραγκού, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Ηλέκτρα Καρτάνου, Κατερίνα Φωτιάδη, Εύα Κάρτσακλα, Μαρία Τζάνη, Νίκη Αναστασίου, Εύη Γιαννακοπούλου.

 

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό-ομαδικό: 12, ανέργων: 10.


NEWSLETTER