Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 20:34

«Η αυλή των Αγγέλων» αύριο στο Χρυσοχώρι

«Η αυλή των Αγγέλων» αύριο στο Χρυσοχώρι

 

Τη θεατρική παράσταση «Η αυλή των Αγγέλων» σε απόδοση και σκηνοθεσία Έφης Πίκουλα παρουσιάζει το Β θεατρικό εργαστήρι Βριλησίων αύριο Κυριακή στο Χρυσοχώρι Μεσσηνίας.

Η παράσταση θα δοθεί στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στις 8 ώρα το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για ένα έργο ελληνικό, αληθινό, γεμάτο συγκίνηση και ενδιαφέρον.

Οι ήρωες είναι άβουλοι άνθρωποι, αφημένοι στην μοίρα τους. Ζουν πιο πολύ με όνειρα και αόριστα σχέδια, παρά με πράξεις. Αυτοί, οι ήρωες συγκατοικούν σε μια αυλή στην Δραπετσώνα, λίγο μετά την δεκαετία του 50’, όπου η φτώχια κυριαρχούσε στην Ελλάδα. Κάποιοι επιχειρούν μάταια να φύγουν. Κάποιοι άλλοι, πρόσφυγές απ’ τον Πόντο, ζουν έχοντας πάντα στη σκέψη τους ότι θα τους διώξουν και από αύτη την γειτονιά.   Η σπιτονοικοκυρά της αυλής, παρατημένη από την μοναχοκόρη της, εκφράζει με κακία την πίκρα της στους ανθρώπους της αυλής.  Ο τζογαδόρος σύζυγος βολεύεται με δανεικά απ’ τον εραστή της γυναίκας του, ενός γεροδεμένου άνδρα που θα σηκώσει τρικυμία στην αυλή.  Και τέλος η παρουσία, μιας γυναίκας της πλουτοκρατίας, θα ταράξει τα νερά των ανθρώπων της αυλής στη Δραπετσώνα. Προς το καλλίτερο; ή το χειρότερο;

Παίζουν οι ηθοποιοί :Ξένια: Νατάσα Χαϊδά, Ανδρέας: Γιάννης Μακρής, Αννετώ: Μαρία Βασιλοπούλου, Στέλιος - Ταχυδρόμος: Βασίλης Καραογλάνης, Αστά: Λιλή Πιτσικουλάκη, Όλγα: Λήδα Χατζοπούλου, Ντόρα: Λίλιαν Τσιπά, Μπάμπης: Γιώργος Μωυσογλου, Βούλα: Δέσποινα Μάνθου, Γιάννης - Λάλας - Μηχανικός: Σέργιος Σπυράτος, Μαρίτσα: Εριάννα Καράντζαλου.

Κ.Μπ.