Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 17:54

Πλήθος κόσμου στο «Άρτος – Οίνος - Έλαιον»

Πλήθος κόσμου στο «Άρτος – Οίνος - Έλαιον»

 

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε την 10η Παρουσίαση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος - Έλαιον» το προηγούμενο 4ήμερο στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, παρά τον άστατο καιρό.

Ντόπιοι και επισκέπτες γνώρισαν από κοντά τοπικές επιχειρήσεις και τα ποιοτικά αγροδιατροφικά τους προϊόντα. Η «Άρτος – Οίνος - Έλαιον», τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 25/8 από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, συμπλήρωσε φέτος 10 χρόνια. Πρόκειται για έναν θεσμό που μετεξελίσσεται σε Φεστιβάλ Αγροδιατροφικών Προϊοντων και Γαστρονομιας, με σκοπό την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων, του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεων.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη 24 Αυγούστου με μουσικό πρόγραμμα από το “Kalamata Piano Trio”  στο χώρο της λίμνης, ενώ ακολούθησε παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο “Ο Καραγκιόζης αρτοποιός” από το Θίασο Σκιών Δημητρακόπουλου, στο χώρο του πατινάζ.

Στις 25 Αυγούστου αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας με τίτλο «Ένα τραγούδι για το καλοκαίρι».

Το επόμενο διήμερο 26-27 Αυγούστου, στο χώρο του πατινάζ, εξελίχθηκε δράση μαγειρικής με τίτλο «Μαγειρεύοντας ξεχασμένες παραδοσιακές συνταγές» και δράση με τίτλο «Η ελιά στη γαστρονομία της Πελοποννήσου», με τη συμμετοχή σεφ από τον «Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας» και τον «Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας».