Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 17:40

Πειραματική Σκηνή: "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Την πιο συγκινητική ιστορία αγάπης μέσα από το έργο του Σαίξπηρ "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" θα παρουσιάσει εκ νέου η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Υστερα από το επιτυχημένο ανέβασμα της τον περασμένο Ιούλιο, η παράσταση σε διασκευή - σκηνοθεσία Γιώλικας Πουλοπούλου θα παρουσιαστεί από αύριο έως την Κυριακή 1/10 στις 8.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, η πρόεδρος της Πειραματικής Λέττα Πετρουλάκη ανέφερε πως από το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί μια σειρά από σημαντικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις με πρώτη το έργο του Σαίξπηρ το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές Ιουλίου με μεγάλη επιτυχία, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να επαναληφθεί, για όσους δεν πρόλαβαν να την δουν τότε. Παράλληλα, πληροφόρησε πως το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας θα δοθούν δύο παραστάσεις για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, δεδομένου πως η ιστορία της παράστασης και το θέμα του έρωτα απασχολεί και τους έφηβους, με τους ήρωες να είναι στην ηλικία των παιδιών που παίζουν. Η αντιπρόεδρος της Πειραματικής Φένια Εξακουστίδου στάθηκε στη φρέσκια, νεανική και μοντέρνα εκδοχή που έχει δώσει στο έργο η Γιώλικα Πουλοπούλου, όντας μια πρωτότυπη και όμορφη παράσταση όπως είπε. Από την πλευρά της, η Γιώλικα Πουλοπούλου σημείωσε πως κάθε επανάληψη παράστασης δείχνει πως μπορεί να παρουσιαστεί ένα έργο με διαφορετικό τρόπο. «Το γεγονός πως επαναλαμβάνουμε ένα έργο για δεύτερη φορά είναι μια μεγάλη πρόκληση γιατί έχει μεσολαβήσει ένα διάστημα μέσα στο οποίο τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, αντιμετωπίζοντας διαφορετικά και πιο ώριμα το περιεχόμενο» υπογράμμισε, κάνοντας κάλεσμα στον κόσμο της Καλαμάτας να δώσει το παρών στις παραστάσεις. Το λόγο στη συνέχεια πήραν τρία από τα παιδιά που θα παίξουν στην παράσταση. Ο Δημήτρης Γκόνης επισήμανε πως είναι μια ενδιαφέρουσα παράσταση ιδίως για τις νεότερες γενιές, λέγοντας πως παρότι πρόκειται για ένα γνωστό έργο, δεν αναλύεται πάντα τί συμβολίζει η συγκεκριμένη ιστορία. Η Μαριλία Τσαούση πρόσθεσε πως είναι συγκινητικό για τα παιδιά της Πειραματικής να ασχολούνται με κάτι τόσο σπουδαίο όπως το έργο αυτό, λέγοντας πως οι μικρότερες ηλικίες είναι σε θέση να το κατανοήσουν, μιας και είναι αρκετά απλοποιημένο. Τέλος, ο Γιώργος Μούντανος παρατήρησε πως μέσα από την εμπειρία των πρώτων παραστάσεων, η τωρινή παρουσίαση θα είναι ακόμα καλύτερη. «Εχουμε αναπτύξει περισσότερο τους ρόλους μέσα σε αυτούς τους μήνες που μεσολάβησαν» συμπλήρωσε, ενθαρρύνοντας τα νέα παιδιά να πάρουν μέρος στην παράσταση του χειμώνα που θα ακολουθήσει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Tην ατμοσφαιρική μουσική επένδυση υπογράφει ο Χρήστος Καλαιτζόπουλος, την αφίσα ο Νίκος Τζαβάρας, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος και την κατασκευή του σκηνικού ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Διανομή: Ρωμαίος: Χρήστος Σπύρης, Γιώργος Μούντανος, Μιχάλης Κατσαρέας, Ιουλιέτα: Αγγελική Βασιλοπούλου, Βασιλική Τριαντοπούλου, Κατερίνα Κασσάκου, Παραμάνα: Τόνια Κυριαζή, Μοντέγος: Ορφέας Χριστακούδης, Καπουλέτου: Μελίνα Μπάκα, Πάτερ Λαυρέντιος: Νικόλας Μαρινόπουλος, Υπηρέτες: Περικλής Νόκας, Χριστίνα Βέβε, Λυδία Γιαννακοπούλου, Μερκούτιος: Σοφία Δασκαρόλη, Μπενβόλιο: Σωτήρης Βουρλάκος, Τυβάλτος: Δημήτρης Κεχαγιάς, Πάρης: Δημήτρης Γκόνης, Πρίγκιπας: Χαρά Μπακέα, Έρωτας: Μαριλία Τσαούση. Η παράσταση προτείνεται σε μεγάλα παιδιά δημοτικού, εφηβικό και ενήλικο κοινό ενώ δεν είναι ακατάλληλο για τους μικρούς θεατές. Η είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ και 8 ευρώ (μειωμένο) για φοιτητές , μαθητές και ανέργους.

Τ.Αν.