Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 10:40

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Τριφυλία

 

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει όλη η Τριφυλία από σήμερα Σάββατο μέχρι και τη Καθαρά Δευτέρα με διάφορες αποκριάτικες εκδηλώσεις και αποκορύφωμα το Φιλιατρινό καρναβάλι το μεσημέρι της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Δήμο Τριφυλίας.

 

Σάββατο 16 Μαρτίου

Κατασκευή του Καρνάβαλου ώρα 10.00 π.μ. στην Κοινότητα Κεφαλόβρυσης (Ρίπεσι). Το Ρίπεσι μας καλεί να φορέσουμε προβιές και να χτυπήσουμε κουδούνια για να ξυπνήσουμε τη φύση! Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις  6.30 μ.μ. ο καρνάβαλος θα καεί στην πυρά στη Μεγάλη Βρύση του χωριού, μετά την Αντι -παρέλαση των Μασκαράδων Βοσκών!

 

Κεντρική Πλατεία Γαργαλιάνων 11.30 π.μ.

Δράσεις δρόμου με τους Bubble Performing!! Ξυλοπόδαροι, ακροβάτες, μάσκες, καπέλα, χρώματα, μουσική, χορός  σε μία αποκριάτικη γιορτή γεμάτη απρόσμενες εκπλήξεις!! Διαδραστική δράση με σαπουνόφουσκες …Bubbles Walkabout!!!  Μικρές, μεσαίες και τεράστιες σαπουνόφουσκες  απλώνονται στην πλατεία!! Και χωράμε και εμείς μέσα  στις σαπουνόφουσκες!

 

Κεντρική Πλατεία Κυπαρισσίας

4.00 μ.μ. 2η Ποδαράτη Παρέλαση. Οι καρναβαλιστές θα κατηφορίσουν από την Άνω Πόλη στις 4.00 μ.μ. με κέφι, χορό και διάθεση ξεφαντώματος.

Θα φτάσουν στην πλατεία στις 5.00 μ.μ. και το πάρτυ θα αρχίσει! Dj live και πολλές εκπλήξεις!!

Με τη συνεργασία του ΜΕΣΚ, του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας ΓΑΙΑ,  τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων  των σχολείων της πόλης και του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.

 

Κεντρική Πλατεία Κοπανακίου, 4.30 μ.μ.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα! Δράσεις δρόμου με τους Bubble Performing!

Εντυπωσιακοί ξυλοπόδαροι, ακροβάτες της ζωής και της καρδιάς μας, μάσκες, πολύχρωμα καπέλα  και καρναβαλικοί ρυθμοί !! Διαδραστική δράση με σαπουνόφουσκες …Bubbles Walkabout!!!  Μικρές, μεσαίες και τεράστιες σαπουνόφουσκες  θα απλωθούν  στην πλατεία και εμείς μέσα  στις σαπουνόφουσκες!  

Με τη συνεργασία με τους Εμπορικό Σύλλογο, Αθλητικό  Σύλλογο «Διαγόρα», Σύλλογο Πολυτέκνων Κοπανακίου,  Σύλλογο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης.

 

Κυριακή 17 Μαρτίου, 3.00 μ.μ.

 

Φιλιατρινό καρναβάλι.  Καρναβαλική παρέλαση, μουσική σε τρελούς ρυθμούς, χορός, άρματα, καρναβαλιστές και η «Μουσική Μπάντα των Πειρατών», με παρουσιαστή τον  Γιώργο Μανίκα.

Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Μορφωτικό Σύλλογο «Πυρσός» , το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης.

 

Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου

Πετάμε χαρταετό και τρώμε σαρακοστιανά! Στην Αγία Κυριακή  σε συνεργασία με το Σύλλογο Αγίας Κυριακής. Στον Αετό και στην Πολυθέα.

Όλες οι εκδηλώσεις στηρίζονται από τις Τοπικές Κοινότητες.

 

Κ.Μπ.