Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 19:11

Παρουσιάζεται στην Αθήνα το βιβλίο-cd της Μαρίας Τσιμικλή

Παρουσιάζεται στην Αθήνα το βιβλίο-cd της Μαρίας Τσιμικλή

 

Οι εκδόσεις "Μετρονόμος" παρουσιάζουν το βιβλίο-cd "Κι όλα είν’ αλλιώς" σε μουσική Τάσου Γκρους και στίχους της Μεσσήνιας Μαρίας Τσιμικλή, την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο Μπαράκι της Διδότου - Νέα Μπουάτ (Διδότου 3, Κολωνάκι).

Τραγουδούν οι Βιολέτα Ίκαρη, Αργυρώ Καπαρού, Κατερίνα Σιάπαντα και Μόρφω Τσαϊρέλη, με συνοδεία στο πιάνο από τον Νεοκλή Νεοφυτίδη. Για το βιβλίο-cd θα μιλήσουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Γιώργος Τσάμπρας και Γιάννης Ταμπάκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ωρα προσέλευσης 8.30 μ.μ. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3642990 (2 μ.μ. - 10 μ.μ.).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ-CD
Έννοιες γένους θηλυκού όπως, ελευθερία, αλλαγή, αλήθεια, συνειδητοποίηση, απώλεια, προδοσία, νοσταλγία, αγάπη, ονειροπόληση, απόδραση, δύναμη και αλληλεγγύη που περπατούν μέσα στους στίχους της Μαρίας Τσιμικλή, συναντούν την έμπνευση, τη γενναιοδωρία, τη μουσική του Τάσου Γκρους που αφήνει άλλο ένα αποτύπωμα ξανά και αλλιώς στο μουσικό γίγνεσθαι, με νέες εκφραστικές προσεγγίσεις. Κι αυτή η συνάντηση γέννησε 11 τραγούδια με τον γενικό τίτλο «Κι όλα είν΄αλλιώς». Τέσσερις γυναικείες φωνές τα ερμηνεύουν και καταθέτοντας ψυχή τα βγάζουν στο φως: Βιολέτα Ίκαρη, Αργυρώ Καπαρού, Κατερίνα Σιάπαντα, Μόρφω Τσαϊρέλη. Τα σχέδια που συνοδεύουν τα τραγούδια είναι της Δήμητρας Λαμπρέτσα.

Διαβάστε επίσης: Η στιχουργός Μαρία Τσιμικλή στην "Ε" - “Δώρο ζωής πολύτιμο η συνεργασία με τον Τάσο Γκρους”