Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 12:52

Παιδικές παραστάσεις και εκδηλώσεις στην Τριφυλία

Παιδικές παραστάσεις και εκδηλώσεις στην Τριφυλία

 

 

Σειρά παιδικών παραστάσεων και εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην Τριφυλία, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Το Σάββατο 13 Ιουλίου στις  8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών: Με στόχο την πολύπλευρη πολιτιστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας, το Κοινωφελές Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου παρουσιάζει το Μουσικό Δρώμενο «Αναβιώνοντας την Προφητεία του Γρύπα με τις μελωδίες Αρχαίας Λύρας» στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών.

Το δρώμενο είναι βασισμένο στην Αρχαιολογική Ιστορία της Δρ. Εύης Παπαδοπούλου «Η Προφητεία του Γρύπα», που δημιουργήθηκε με σκοπό την πολύπλευρη πολιτιστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Η Δρ. Εύη Παπαδοπούλου και ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης θα ταξιδέψουν το κοινό μέσα από αφήγηση και πρωτότυπη μουσική και τραγούδια σε αρχαία ανακατασκευασμένη λύρα, σε ένα ένδοξο παρελθόν, όπου αοιδοί τραγουδούσαν ανδραγαθήματα ηρώων στα συμπόσια των μυκηναϊκών ανακτόρων, άρχοντες έφταναν στα πέρατα του κόσμου και ιέρειες υμνούσαν τη δύναμη της Μητέρας Θεάς. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας.

Δευτέρα 22, Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Ιουλίου , ώρες 7 έως 9 μ.μ.:

Τριήμερο  παιδικό φεστιβάλ, σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών στο Πάρκο της Βλαχέρνας. Περιλαμβάνει παρουσίαση παιδικού βιβλίου, καλλιτεχνικό εργαστήρι, εργαστήρι παιχνιδιών, αφήγηση παραμυθιών κ.α.

Τρίτη, 30 Ιουλίου στο Χαλαζόνι  και Τετάρτη, 31 Ιουλίου στο Σιδηρόκαστρο ώρα 9 μ.μ.. Παράσταση θεάτρου σκιών Τάσου Τσώνη.

Πέμπτη,1 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ. «Η σούπα της αγάπης»κουκλοθεατρική παράσταση στην αυλή του Σχολείου της Μαραθόπολης από τις  «Στρίγκλες εν δράση».

Παρασκευή, 2 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ. στους Αρμενιούς. Παράσταση Θεάτρου σκιών  Στέφανου Παπαγεωργίου, με ζωντανή μουσική.

Σάββατο, 3 Αυγούστου, ώρα 9.00 μ.μ. στον Πύργο Τριφυλίας. Παράσταση Θεάτρου σκιών Τάσου Τσώνη.

Κυριακή, 4 Αυγούστου στον Αετό ώρα 7 έως 9 μ.μ.

Δημιουργικό καλλιτεχνικό εργαστήρι, μουσική, ζωγραφική, κατασκευές και παραμύθια σε συνεργασία με το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών και το Σύλλογο Γυναικών Αετού.

Σάββατο, 10 Αυγούστου στη Βανάδα ώρα 9 μ.μ.

Παράσταση Θεάτρου σκιών Ιωάννη Αθανασίου.

Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και παραστάσεις είναι ελεύθερη.

 

Κ.Μπ.