Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 19:46

Πολιτιστικό Φεστιβάλ στα Πλατάνια Τριφυλίας

Πολιτιστικό Φεστιβάλ στα Πλατάνια Τριφυλίας

 

Το 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιτών  Μεσσηνίας «Η Αγία Ελένη», από τις 19 μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Στο όμορφο ορεινό χωριό της Τριφυλίας στα Πλατάνια, εκεί που η λαϊκή μουσική συναντάει την τέχνη,  εκεί που οι βραδιές είτε καταλήγουν με παραδοσιακή μουσική και άφθονη μπύρα είτε σε κοκτέιλ πάρτυ με live dj. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

“Στις 19/8 ημέρα Δευτέρα και ώρα 22:00: Λαϊκή βραδιά στα ταβερνάκια του χωριού (αγορά) κάτω από τα Πλατάνια θα διασκεδάσουμε απολαμβάνοντας την λαϊκή φωνή της Βούλας Κουρκούλη που μαζί με το λαϊκό συγκρότημα της  θα μας ταξιδέψει όσο μακριά τα τραγούδια μπορούν όταν υπάρχουν φωνές που μιλούν στις καρδιές μας.

Είσοδος 4 ευρώ το άτομο άνω των 12 ετών προς οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου.

Στις 21/8/2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 21:00 στο θεατράκι Νότας Αρνόκουρου στο Πύργο του Μπάρμπα Αλέκου με θέα τις εκβολές της Νέδας στο Ιόνιο Πέλαγος Stand up comedy με το Γιώργο Χατζηπαύλου και την παράσταση του με τίτλο  «Ο ελέφαντας στο δωμάτιο».

Είσοδος 5 ευρώ προς οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου. Την ίδια μέρα μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει κοκτέιλ πάρτυ στο CAFÉ-BAR του Πύργου του Μπάρμπα Αλέκου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με DJ

Στις 23/8 Ημέρα Παρασκευή και ώρα 22:00 θα διεξαχθεί παραδοσιακό πανηγύρι στη πλατεία του χωριού με την μουσική συντροφιά του Γιώργου Δαλιάνη και της ορχήστρα του. Με την οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας. Είσοδος Ελεύθερη”.

Όπως τονίζεται από το Σύλλογο: «Ένα πολιτιστικό φεστιβάλ που μας άρεσε πολύ πέρσι και είπαμε να το ξανακάνουμε μετά την επιτυχία που είχε.  Ευελπιστούμε κάθε χρόνο και  προσπαθούμε πολύ για αυτό  να το  αναβαθμίζουμε με περισσότερες παραστάσεις και περισσότερους  γνωστούς η και ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Όλα αυτά σε ένα μοναδικό χώρο στον Πύργο του Μπάρμπα Αλέκου  με το θεατράκι (Νότας Αρνοκουρου) 2,000 θέσεων με την απαράμιλλη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος.

Θέλουμε έτσι όλοι να επισκεφτούν το υπέροχο παραδοσιακό χωριό μας διπλά στους καταρράκτες της Νέδας να περπατήσουν  στα δρομάκια του να δουν το ηλιοβασίλεμα από τον Πύργο του Μπάρμπα Αλέκου που συναντάει τις εκβολές της Νέδας στο Ιόνιο Πέλαγος  να γευματίσουν στα υπέροχα ταβερνάκια κάτω από τα Πλατάνια στην πλατεία του χωριού να επισκεφτούν τους καταρράκτες και να κολυμπήσουν στις φυσικές πισίνες του ποταμού της Νέδας».