Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 19:50

«Ντρέδες: Στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» τον Σεπτέμβριο στη Σύρο

«Ντρέδες: Στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» τον Σεπτέμβριο στη Σύρο

Εκδήλωση με θέμα «Ντρέδες: Στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» διοργανώνεται την Παρασκευή 6/9 στις 7:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμούπολης.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου, μνήμης και σεβασμού στους θρυλικούς οπλαρχηγούς Ντρέδες. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Πελοποννησίων Σύρου «Ο Γέρος του Μωριά», ο Θεατρικός Ομιλος Σύρου «Ο Σουρής» και η Syros Art Gallery.

Συντελεστές της εκδήλωσης είναι και διακεκριμένοι εικαστικοί που με το έργο τους προβάλλουν τον Ελληνικό Πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. Ο Αριστείδης Πατσώγλου, διεθνούς ακτινοβολίας γλύπτης και χαράκτης, ο οποίος έχει δημιουργήσει τοποσημεία για τη Σύρο, όπως «Ο άνθρωπος με το δελφίνι», που κοσμεί το αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Ερμούπολη. Ο Πέτρος Γεωργαρίου, ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει τον ανδριάντα του Μάρκου Βαμβακάρη στο λιμάνι της Ερμούπολης. Ο Τάσος Αριδάς, σπουδαίος ζωγράφος της διεθνούς φήμης, που η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της Ελληνικής επικράτειας. Ο Γιώργος Πηρούνιας, διακεκριμένος ζωγράφος και εικαστικός πρεσβευτής της Λακωνικής γης, καθώς και ο Γιώργος Σταματόπουλος, γλύπτης και χαράκτης με διεθνείς διακρίσεις, ο οποίος φιλοτεχνεί το ευρώ της ελληνικής όψης.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων με τίτλο «Συλλογή των Ντρέδων» στη Syros Art Gallery. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Σωτήρη Τζαμουράνη, σπουδαίου ζωγράφου της Μεσσηνιακής γης.