Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 16:24

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μουσείων στη Μεσσηνία

 

Εκδηλώσεις προγραμματίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας σήμερα καθώς και την Κυριακή 24 Μαΐου, στο πλαίσιο της σημερινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

 

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σήμερα όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στο νομό μας θα είναι ανοιχτοί, με ελεύθερη είσοδο, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα θα γίνονται -μεταξύ 11 το πρωί και 1 το μεσημέρι- εκπαιδευτικές περιηγήσεις στην έκθεση «Μυθικοί χοροί της Μεσσηνίας».

 

Εξ άλλου, την Κυριακή 24 Μαΐου έχει προγραμματιστεί, σε συνεργασία με την ομάδα «Πάμε βόλτα», μια 4ωρη ποδηλατική – αρχαιολογική περιήγηση στην Καλαμάτα, με θέμα «Το μουσείο πάει... ποδήλατο». Ξεκινώντας στις 10 το πρωί από το πάρκο του Λιμενικού Ταμείου, η περιήγηση θα αρχίσει από τον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων και θα καταλήξει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, με ενδιάμεσες στάσεις στο Κάστρο της Καλαμάτας και στον ναό των Αγίων Αποστόλων. Στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία θα γίνει ξενάγηση από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων.