Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 22:01

Ρεμπέτικη βραδιά και ποίηση στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Ρεμπέτικη βραδιά και ποίηση στα Φιλιατρά

Ρεμπέτικη βραδιά και ποίηση περιλάμβανε η 1η μέρα του 3ου Φεστιβάλ Δράσεων και Πολιτισμού που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή πλήθους κόσμου ο Ομιλος Δράσεων και Πολιτισμού στα Φιλιατρά.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία της παλιάς λαϊκής αγοράς στην οποία ο όμιλος έχει δώσει ζωή. Εκεί, πέρα από τη ρεμπέτικη κομπανία και τις πενιές, υπήρξε αφιέρωμα σε δυο λαϊκούς ποιητές και ακούστηκαν ποιήματα του Δημήτρη Λαλούση τα οποία διάβασε ο Γιάννης Καπελούζος και του Ανδρέα Κωλέτσου (Σωσώνη) τα οποία διάβασε ο Νίκος Καλογερόπουλος. Επίσης προβλήθηκε  βίντεο όπου ο ίδιος ο Σωσώνης απήγγειλε ποιήματά του. Και φυσικά ο Νίκος Καλογερόπουλος έριξε και τις δικές του πενιές.

Το φεστιβάλ συνεχίστηκε τη Δευτέρα το βράδυ, όπου μαγείρεψαν οι νύφες που είναι στην πόλη από όλο τον κόσμο, αλλά κι ένας γαμπρός. Κυριολεκτικά έγινε χαμός από τον κόσμο που πέρασε να δει, να δοκιμάσει γεύσεις, να γνωρίσει χώρες, να ακούσει μουσικές, να βάλει τα παιδιά να παίξουν παιχνίδια από κείνες τις χώρες. 

Οι κοπέλες, αλλά και ο ένας γαμπρός (από τη Σιγκαπούρη), ετοίμασαν τους πάγκους τους, κόλλησαν φωτογραφίες των τόπων τους, τις σημαίες τους, άπλωσαν χειροποίητα τραπεζομάντιλα από τις χώρες τους, έβαλαν επάνω τα φαγητά τους και τα γλυκά τους.... Οι δοκιμαστές ήταν πάρα πολλοί!

Οπως σημειώνεται από τον όμιλο: «Πιστεύουμε πως ο στόχος μας επιτεύχθηκε. Κι αυτός δεν ήταν άλλος από το να γίνει μια αρχή ώσμωσης με τη φιλιατρινή κοινωνία και όλοι να συνειδητοποιήσουν πως στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας, οι άνθρωποι μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους».

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER