Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 12:32

Πανηγύρι στη “Μυλόπετρα”

Γράφτηκε από την
Πανηγύρι στη “Μυλόπετρα”

Το παραδοσιακό πανηγύρι της οδού Μπενάκη στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας διοργανώνει η "Μυλόπετρα" την Κυριακή στις 27 Σεπτεμβρίου στον πεζόδρομο από τις 11 το πρωί.

 

Πριν χρόνια, τα πανηγύρια εκτός από τόπος συνάντησης, συνεύρεσης και ανταμώματος των κατοίκων των διαφόρων χωριών και πόλεων, έπαιζαν μια πολύ πιο σπουδαία και σημαντική λειτουργία. Αυτή της γνωριμίας μεταξύ των νέων του χωριού με τελική κατάληξη το γάμο και την παντρειά. Τα πανηγύρια ήταν το νυφοπάζαρο και ο τόπος που γίνονταν οι γνωριμίες μεταξύ των νέων και τα προξενιά.

Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να διατηρήσουμε αυτήν την παράδοση και να δώσουμε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες ντόπιους και επισκέπτες να γευτούν τις παραδοσιακές πανηγυριώτικες γεύσεις, όπως φασολάδα, γίδα βραστή, γουρνοπούλα παραδοσιακή, ρέγκα τσουρουφλισμένη στο λαδολέμονο, λουκάνικο παραδοσιακό στα κάρβουνα, σφέλα, ελιές τσακιστές, ελιές Καλαμάτας στην άλμη, ψωμί χωριάτικο πασπαλισμένο με ρίγανη και αλάτι Μάνης βουτηγμένο στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και για επιδόρπιο λαχταριστές τηγανίτες και άλλα.

Τη μουσική και το τραγούδι αναλαμβάνει η ομάδα του Γιώργου Αδαμόπουλου και οι "Μουσικοί της Νέδουσας". 

Για κρατήσεις: 27210 98950, 6947-424122 κ. Γωγώ.

"Για να καταλάβετε την αξία των παραδοσιακών πανηγυριώτικων γεύσεων, δείτε την απόλαυση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της κ. Μέρκελ όταν δοκιμάζει ρέγκα τσουρουφλισμένη στο λαδολέμονο, πόσο μάλλον όταν δοκιμάσει τις άλλες παραδοσιακές μας γεύσεις…" καταλήγει το κάλεσμα. 


NEWSLETTER