Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 14:34

Στους δρόμους του κινηματογράφου ... με όχημα τη μουσική ταξίδεψε το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Μια κινηματογραφική προβολή με ...νότες οργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο, σε συμφωνική-χορωδιακή και τζαζ εκδοχή, με σολίστ τραγουδιστές, τη χορωδία και τη συμφωνική ορχήστρα νέων του («μηχανικός προβολής» ο μαέστρος Ιβάν Μάτζαρης) και τζαζ κουαρτέτο.
Γνωστές επιτυχίες από soundtracks ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών ταινιών σιγοψυθίρισαν εκατοντάδες θεατές που γέμισαν ασφυκτικά το Αμφιθέατρο του Κάστρου, το βράδυ της Τρίτης, 5 Ιουλίου.
Το κοινό υποδέχτηκαν στον προαύλιο χώρο οι Μικροί Κιθαριστές του Δημοτικού Ωδείου (σύνολο από οκτώ σπουδαστές κιθάρας του Ωδείου, το οποίο προετοιμάζει ο καθηγητής Αντώνης Κουφουδάκης) ενώ στην ...προβολή συμμετείχαν οι τραγουδιστές – σολίστ Κατερίνα Παλαιολόγου, Βιργινία Φραγκούλατζη και Δημήτρης Χαρλέπας, η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, το Φωνητικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη.  Στα τζαζ ...πλάνα το κουαρτέτο με τον Κώστα Γιαξόγλου (πιάνο), Αρίωνα Γυφτάκη (μπάσο), Σωτήρη Κάτσο (ντραμς) και γκεστ-σταρ τον σαξοφωνίστα Γιάννη Παπαναστασίου.
Κορυφαία στιγμή της συναυλίας, ο αγαπημένος σε όλους μας Ζορμπάς του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος και έκανε ένα ολόκληρο Κάστρο να χειροκροτά στο ρυθμό του.  

Από τη "Φάρις"