Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 15:35

Εργο του Θεόδ. Ζαφειρόπουλου σε έκθεση στην Αθήνα

Εργο του Θεόδ. Ζαφειρόπουλου σε έκθεση στην Αθήνα

 

 

Στην ομαδική έκθεση "Απαξία | Αξία | Υπεραξία: Μεταξύ «έργου» και «τέχνης»…" λαμβάνει μέρος ο Καλαματιανός εικαστικός Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος με το έργο του "King Kong" (2014, βίντεο, Μπέργκεν, Νορβηγία, Nitra Gallery) στο "iset | Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης" στην οδό Βαλαωρίτου 9Α στην Αθήνα.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 7 μ.μ. και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου. Θα είναι επισκέψιμη: Τρίτη – Παρασκευή 10 – 5 μ.μ., Σάββατο 10 –  3 μ.μ.

Η επιμέλεια της έκθεσης, καθώς και το κείμενο της παράλληλης έκδοσης, είναι μια πρόταση της ιστορικού τέχνης Χάριτος Κανελλοπούλου.

Στην έκθεση αυτή στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, 6 εικαστικοί – οι Βασίλης Βλασταράς, Μάρθα Δημητροπούλου, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Βασίλης Μπαλάσκας, Ανδρέας Σάββα και Εφη Σπύρου – εικονοποιούν μέσα από το έργο τους ιδέες και προβληματισμούς, σχετικά με τους όρους διεξαγωγής της καλλιτεχνικής παραγωγής, της εξέλιξης της εργασίας τους – με όρους δημιουργικούς, αλλά και ρεαλιστικής εξασφάλισης της επιβίωσής της, της διπλής αξίας του έργου τέχνης ως «υψηλού» και εμπορικού αγαθού, ακόμα και στην «αδύναμη» αγορά της κρίσης, αλλά και της ενδεχόμενης εξάρτησής του από αυτήν.