Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 18:12

Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σε διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Γράφτηκε από την
Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σε διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Στο διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα με τίτλο «Είμαι... Πώς βλέπω τον εαυτό μου” θα συμμετάσχει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, σε μια διοργάνωση όπου πέρυσι συγκέντρωσε 23.000 συμμετοχές.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου) να εμπνευστούν από ένα χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση με τίτλο Κύπρος - Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, φέτος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Ωδείο Αθηνών όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση με τα έργα των παιδιών τον Μάιο αλλά και με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το cycladic.gr.

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι:Γιάννης Βαρελάς (εικαστικός), Νικομάχη Καρακωνστάνογλου (γλύπτρια), Πάνος Κοκκινιάς (φωτογράφος), Πολύνα Κοσμαδακη (επιμελήτρια, Μουσείο Μπενάκη), Χαρά Μαραντίδου (Αρχιτέκτων εικαστικός).


NEWSLETTER