Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 19:50

Διεθνές επιστημονικό περιοδικό του Ινστιτούτου Σπάρτης

Γράφτηκε από την
Διεθνές επιστημονικό περιοδικό του Ινστιτούτου Σπάρτης

Την κυκλοφορία του πρώτου διεθνούς επιστημονικού περιοδικού με έδρα την Σπάρτη ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Σπάρτης σε συνεργασία με επίλεκτα μέλη της ελληνικής και διεθνούς επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου.

Το “The Historical Review of Sparta” είναι μία πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ενισχύσει την επιστημονική έρευνα πάνω στην ιστορία της Σπάρτης και παράλληλα να προβάλει τον αρχαίο και νεότερο πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με αποδέκτες τα μέλη της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και όλους όσοι τρέφουν θαυμασμό και ενδιαφέρον για το σπαρτιατικό πνεύμα, το περιοδικό θα αντλεί τις θεματικές του ενότητες από το μεγάλο φάσμα του αρχαίου και νεότερου πολιτισμού της Σπάρτης, υπό την σκοπιά μελετητών ημεδαπών και αλλοδαπών επιστημονικών ιδρυμάτων.

Για την εκπόνηση του έργου θα συνεργαστούν διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αναγνωρισμένων πανεπιστημίων, σπουδαστές αλλά και ανεξάρτητοι μελετητές που έχουν εμβαθύνει στην έρευνα του πολιτισμού της Σπάρτης. Συγκεκριμένα, την εκδοτική επιτροπή του επιστημονικού περιοδικού αποτελούν οι: Αναστασία Κανελλοπούλου διευθύντρια, Αθανάσιος Βλήτας υπεύθυνος λειτουργίας, Γεωργία Γερμανάκου αρχισυντάκτρια, δρ. Marco Galli και δρ. Rita Sassu επιστημονικοί υπεύθυνοι, Ειρήνη Κοντογιάννη καλλιτεχνική επιμελήτρια.

Το περιοδικό θα κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά, στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ενός αναγνωρισμένου δημόσιου οργανισμού με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα που υπάγεται στην εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το ΕΚΤ έχει ως στόχο την συλλογή, τεκμηρίωση, διάχυση και μακροχρόνια διατήρηση του  έγκριτου ψηφιακού περιεχομένου και δεδομένων που παράγονται από την ελληνική επιστημονική, ερευνητική και πολιτιστική κοινότητα.

Το πρώτο τεύχος του αναμένεται να κυκλοφορήσει με αφορμή το συνέδριο «Οι διεθνείς σχέσεις στην Αρχαιότητα: η περίπτωση της Σπάρτης», το οποίο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Σπάρτης και θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιοδικό θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Σπάρτης https://insparta.gr/.


NEWSLETTER