Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 11:09

Καφαντάρης με Μενδώνη για έργα πολιτισμού

Γράφτηκε από την


Για την πορεία υλοποίησης έργων πολιτισμού του Δήμου Πύλου - Νέστορος συζήτησε χθες ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης σε τηλεδιάσκεψη με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο κ. Καφαντάρης ζήτησε από την υπουργό την άμεση παρέμβασή της για το Κάστρο της Μεθώνης, περιγράφοντάς της τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Σύμφωνα με τον κ. Καφαντάρη, τις επόμενες μέρες θα γίνει τηλεδιάσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργείο, δήμος, Εφορεία Αρχαιοτήτων) ώστε να βρεθούν τρόποι γρήγορης σύνταξης των μελετών που χρειάζονται για να ξεκινήσει η προσπάθεια στερέωσής του.
Για το Μουσείο στη Χώρα, ο κ. Καφαντάρης τονίζει ότι “θα υπάρξει άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια μιας και έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος”. Στόχος του υπουργείου είναι “το 2023 να έχει ολοκληρωθεί το κτηριακό κομμάτι και να ξεκινήσει η επανέκθεση”.
Για το Κάστρο της Μεθώνης σημείωσε πως η κ. Μενδώνη τον ενημέρωσε για την υλοποίηση του έργου της στερέωσης τονίζοντας ότι όλα προχωρούν βάσει χρονοδιαγράμματος.